Hlavní obsah

Moravou se prohnaly silné bouřky, bahno zaplavilo ulici v Nesovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Části jižní Moravy. Zlínského i Moravskoslezského kraje zasáhly v pondělí odpoledne silné bouřky. Hasiči odklízeli polámané stromy a čerpali vodu ze sklepů. Například v Kroměříži voda zatopila kruhový objezd. V jihomoravských Nesovicích zaplavilo bahno ulici.

Foto: Twitter HZS Jihomoravského kraje

Následky bouřky v Nesovicích na Vyškovsku

Článek

Hasiči ve Zlínském kraji v souvislosti s bouřkami, siným větrem a deštěm zasahovali v pondělí od 17. hodiny do 19. hodiny zaznamenali čtrnáct výjezdů.

„Devětkrát šlo o odstranění stromů či větví a dvakrát o uvolněné plechy na střechách v Chropyni na Kroměřížsku. Zatopený kruhový objezd v Kroměříži se podařilo odčerpat za zhruba deset minut,“ informoval David Martinec z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

„V Nesovicích déšť splavil bahno z polí, které se přeplavilo asi přes šest domů. Odčerpáváme tam a nánosy bahna vysáváme. V okolních obcích evidujeme nánosy bahna na silnicích, ale domy zasažené nejsou,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

Hasiči vedle stromů a zaplavených cest v několika případech řešili také odstraňování nebezpečných stavů, jako jsou třeba uvolněné střešní krytiny. „Nejvíce zasažené bylo Břeclavsko a Vyškovsko,“ řekl Komosný.

Foto: Twitter HZS Jihomoravského kraje

Hasiči odstraňují následky bouřky v Nesovicích na Vyškovsku

Bouřky se přehnaly v pondělí v podvečer i Moravskoslezským krajem. Hasiči vyjíždějí hlavně k popadaným stromům. K 18:30 hod evidovali 42 událostí. Nejvíce událostí bylo na Opavsku a to čtrnáct, dvanáctkrát zasahovali na Bruntálsku, sedmkrát na Novojičínsku a na Karvinsku a Ostravsku čtyřikrát. Jednou vyjížděli k události do okresu Frýdek-Místek.

České dráhy na webu informovaly, že kvůli spadlým stromům na koleje je přerušen provoz na trati na Novojičínsku, a to konkrétně mezi Fulnekem a Suchdolem nad Odrou, a také na Bruntálsku mezi Rýmařovem a Valšovem.

Řekům by v boji s požáry mělo pomoci počasí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám