Hlavní obsah

Síkela o rezignaci neuvažuje. Měl by ale lépe komunikovat, myslí si Rakušan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf resortu průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) o své rezignaci neuvažoval ani vteřinu. Řekl to v neděli v Otázkách Václava Moravce v České televizi. Má také podporu vládní koalice, nicméně ministr vnitra Víta Rakušan (STAN) mu vytkl jeho komunikaci.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jozef Síkela na jednání Sněmovny

Článek

„O rezignaci neuvažuji ani na vteřinu,“ prohlásil Síkela v neděli na ČT.

K ní ho v posledních dnech v souvislosti energetickou krizí vyzývají zástupci opozice, kritizují ho ale i někteří představitelé vládních koaličních stran.

Šéf resortu vnitra Rakušan, který je předsedou STAN, ke kritice ministra průmyslu a obchodu v neděli v Partii na CNN Prima News uvedl, že má jasnou podporu celé koalice. 

„Všichni předsedové, kteří byli přítomni na posledním jednání vedení koaličních stran, mu podporu jednoznačně vyjádřili,“ uvedl.

Schillerová: Rakušan i Síkela by měli rezignovat

Domácí

Sám ale ministra zkritizoval. „Já jsem jednu věc Jozefovi Síkelovi určitě vytknul, a tou je, že musí lépe komunikovat, musí více komunikovat, a ty nápady přehledněji a lepším způsobem přenášet nejen do médií, ale přednášet veřejnosti,“ oznámil Rakušan.

Síkela k tomu v neděli uvedl, že se bude snažit vnést do společnosti klid vysvětlováním, jaká řešení vláda chystá. „Budu ještě více bez přikrášlování vysvětlovat, v jaké situaci jsme, i to, že máme návody, jak tu situaci řešit,“ uvedl ministr.

Dodal, že ekonomický pohled nadřadil politickému. Poznamenal, že se vedle naléhavých věcí snažil řešit i další důležité, jako je třeba snížení závislosti ČR na plynu z Ruska. Všechno ostatní podle ministra nebylo pro ČR tak kritické.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám