Hlavní obsah

Seznam pro repatriace z Izraele je uzavřen. Další zájemci si musí poradit na vlastní náklady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Seznam pro repatriace Čechů z Izraele je uzavřen, oznámil ve čtvrtek odpoledne mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake. Ve čtvrtek se na poslední chvíli přihlásilo 10 osob, které vládními letouny ještě odletí. Poslední speciál z Izraele vyrazí v noci. Kdyby o návrat do Česka měl zájem ještě někdo, bude to muset udělat na své vlastní náklady.

Foto: X/Jan Lipavský

Odlet českého speciálu z Izraele

Článek

„Během čtvrtečního dne se na poslední chvíli přihlásilo se zájmem o repatriaci vládním speciálem deset osob. Ti byli ještě zařazeni na seznam pro repatriaci,“ informoval Drake.

„Ambasáda opakovaně upozorňovala zájemce, že buď odletí dnes (ve čtvrtek), nebo už na vlastní náklady. V tuto chvíli je tedy seznam pro repatriace uzavřen,“ zdůraznil.

Dva letouny jsou nyní na cestě, poslední odletí z Prahy v noci.

Z Izraele se do Česka repatriačními lety vrátilo už zhruba 120 občanů, kteří v zemi uvázli po teroristických útocích palestinských radikálů.

V noci na středu prvním letem s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti) dorazilo 34 Čechů a v noci na dnešek dalších asi 40. Stejný počet přiletěl ve čtvrtek odpoledne třetím speciálem.

Česko svými letadly dopravilo Izraelce zpět do vlasti. Mezi nimi studenty medicíny, kteří se hlásí do armády

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám