Hlavní obsah

Senátor Štětina: Hlasování o nedůvěře byl výsměch národu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Signatáři petice Zrušme komunisty označili hlasování poslanců o návrhu ODS vyslovit nedůvěru vládě za nejtemnější okamžik v polistopadové historii České republiky. "Byl to výsměch celému národu," prohlásil senátor Jaromír Štětina, jeden ze signatářů petice.

Článek

Ve společném prohlášení, které Novinkám poskytl Štětina, se uvádí, že signatáři se s tímto stavem nehodlají smířit a proto se příští týden připojí k protestům žádajícím odstoupení premiéra.

"Nebudou to jen demonstrace. Budeme navíc podávat trestní oznámení na komunisty, kvůli porušení trestního zákoníku, který zakazuje propagaci hnutí vyzývající k třídnímu násilí," sdělil Novinkám Štětina.

Petici Zrušme komunisty podepsalo asi 30 tisíc lidí mimo jiných například senátoři Jaromír Štětina a Martin Mejstřík, režisérka Olga Somerová či Ladislav Smoljak.

"Kabinet Stanislava Grosse se dnešním hlasováním Poslanecké sněmovny PČR stal zcela závislým na libovůli Komunistické strany Čech a Moravy - nereformované, přímé nástupnické organizace zločinecké KSČ," píše se v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám