Hlavní obsah

Senát navrhuje odpuštění sociálních odvodů firmám do 150 zaměstnanců

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Senátoři navrhli, aby stát odpustil firmám do 150 zaměstnanců sociální odvody za červen až srpen. Původní novela z pera ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) ale počítala s odpuštěním firmám pouze do 50 zaměstnanců. Návrh zákona se tak vrací zpět do Sněmovny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Článek

„Připravili jsme program Antivirus C, v rámci kterého odpustíme sociální pojištění zaměstnavatelům,“ uvedla návrh na plénu v Senátu Maláčová (ČSSD).

Vládní návrh, který schválila Poslanecká sněmovna, počítal s odkladem sociálních odvodů firmám do 50 zaměstnanců. Senátoři ale schválili pozměňovací návrh, v rámci kterého rozšířili okruh firem do 150 zaměstnanců.

Těmto firmám má odpustit stát odvody v období od června do srpna, a to v celé výši. „Cílem návrhu je ochránit pracovní místa,“ uvedla Maláčová.

Firmám do 50 zaměstnanců odpustí stát sociální odvody, odklepli poslanci

Domácí

V rámci programu Antivirus vyplácí stát nyní i dva další příspěvky na mzdy, a to ve výši 80 a 60 procent. Osmdesát procent mzdy proplácí u lidí v karanténě, šedesát při výpadku pracovníků, surovin či při poklesu poptávky. Oba tyto příspěvky bude stát vyplácet až do konce srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám