Hlavní obsah

Šéfovi Sněmovny Vlčkovi vadí, že se jedná o něm bez něj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předsedovi Sněmovny Miloslavu Vlčkovi vadí, že s ním nikdo nekonzultoval jeho případný odchod z pozice šéfa dolní komory. V posledních dnech se totiž spekuluje, že by jej ve funkci mohl nahradit předseda ČSSD Jiří Paroubek. Spekulace se objevily poté, co tuto možnost v neděli připustil premiér Mirek Topolánek.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Šéf poslanců Miloslav Vlček

Článek

Miloslavu Vlčkovi vadí, že s ním na téma jeho případného dosud z funkce nehovořili ani jeho spolustraníci.

"Je to zvláštní, také se nad tím pozastavuji," přiznal před novináři s tím, že ve stranických orgánech se na toto téma nehovořilo. "Mně to skutečně vadí. Protože se mne to týká, rád bych od někoho něco slyšel. Je to o mně beze mne," řekl Vlček.

Topolánek: nic jsem nenabízel, jen připustil 

Premiér Topolánek v úterý zdůraznil, že nabídku na post šéfa Sněmovny Paroubkovi nedal. "Pouze jsem připustil, že tato varianta je možná," upozornil premiér, s odkazem na své nedělní vyjádření.

"Já myslím, že to je opravdu věc, která mne v tuhle chvíli nějak nezajímá," odpověděl Paroubek v úterý na otázku, zda jeho strana o podobné změně v křesle šéfa Sněmovny uvažuje.

Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek upozornil, že post předsedy Sněmovny má podle platných dohod ČSSD obsazený. "Když si nejsilnější opoziční politická strana řekne, že na tom místě chce někoho jiného, je na nás, zda to budeme respektovat nebo ne. Já si myslím, že je možné takovouto věc respektovat," dodal Čunek.

Něco za něco, zní z Lidového domu

Dobře informovaný zdroj z Lidového domu v úterý ČTK naznačil, že před případnými personálními změnami, jako by byl nástup Paroubka do čela Sněmovny, by mělo být dosaženo věcné shody vlády s opozicí, kabinet by měl například ukončit zdravotní reformy a oznámit odchod za ně odpovědného ministra Tomáše Julínka.

"Diskutujeme společné vystoupení národního týmu na olympijských hrách s názvem evropské předsednictví, byť tým tvoří politici, ne sportovci," poznamenal zdroj  obeznámený s děním ve vedení ČSSD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám