Hlavní obsah

Šéfka TOP 09 ujišťuje: Nenecháme nikoho padnout

– Praha

Předsedkyně Sněmovny a šéfka vládní TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v neděli prohlásila, že vláda nenechá nikoho v době narůstající inflace padnout. Kabinet podle jejích slov pomáhá cíleně. Plošná opatření, jako je odpuštění DPH, po kterém volá opozice, by podle ní akorát znamenalo odložení inflace v čase.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Článek

„Nenecháme nikoho padnout. Lidé se nemusí obávat toho, že by padli do chudoby,“ prohlásila šéfka dolní komory v debatě na CNN Prima News.

Vláda podle ní pomáhá adresně. „Plošné odpuštění DPH či jeho razantní snížení znamená jenom odložení inflace v čase. Jednou se daň zase zvýší, a v tu chvíli dojde opět k proinflačnímu tlaku,“ doplnila.

Pekarová: Nemůžeme už žít nad poměry a nezdravě zvyšovat platy

Domácí

„Nikdo se nemusí obávat toho, že by se propadl na dno,“ zdůraznila.

Kdyby došlo k realizaci 12 bodů Andreje Babiše, tak se inflační spirála vymkne kontrole a mířili bychom k bankrotu. Co se zadlužení týče, tak opozice už vůbec neuvádí, že jsme se loni pod vedením Babišovy dluhovlády zadlužovali nejrychleji v Evropě
Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP09

Právě po plošné pomoci volá opoziční hnutí ANO. V představených 12 bodech navrhuje mimo jiné zavedení nulové sazby DPH na elektřinu, plyn a topení. A například volá i po plošném příspěvku pro důchodce ve výši šesti tisíc korun.

„Kdyby došlo k realizaci 12 bodů Andreje Babiše, tak se inflační spirála vymkne kontrole a mířili bychom k bankrotu. Co se zadlužení týče, tak opozice už vůbec neuvádí, že jsme se loni pod vedením Babišovy dluhovlády zadlužovali nejrychleji v Evropě,“ uvedla k tomu v neděli šéfka TOP 09.

„Nemůžeme se zadlužovat dál, to jdeme do bankrotu a řeckou cestou,“ doplnila.

Babiš: Vláda se musí starat i o naše lidi

Domácí

Kroky vlády v Partii na CNN Prima News v době ekonomické krize zkritizoval exministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO). „Vidíme, že nás ženete do chudoby,“ prohlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám