Hlavní obsah

Šéfem poslaneckého klubu bude Dufek, zvolili si lidovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novým předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL bude Aleš Dufek, odhlasovali si v úterý večer ve Sněmovně lidovci. Ve funkci vystřídá Marka Výborného, kterého prezident Petr Pavel ve čtvrtek jmenuje ministrem zemědělství. Ten nahradí Zdeňka Nekulu.

Foto: Martin Štěrba, ČTK
Článek

„Plně si uvědomuji, že mě čeká úloha, která rozhodně není jednoduchá. Věřím však, že mě povolání právníka vyzbrojilo velkou dávkou trpělivosti a klidu, což jsou vlastnosti, které přijdou při komunikaci se zástupci koalice i opozice určitě vhod,“ uvedl na tiskové konferenci po jednání poslaneckého klubu Dufek.

Podle šéfa strany Mariana Jurečky je to schopný manažer s dlouholetou zkušeností z komunální, krajské i celostátní politiky. „Jako právník přirozeně dokáže řešit konflikty s klidnou hlavou a respektem k druhé straně,“ zdůraznil Jurečka.

Dufek je poslancem první volební období. Předtím působil například jako náměstek zlínského primátora pro oblast majetku či sociální politiky.

Ve Sněmovně je místopředsedou ústavně-právního výboru. Také je členem mandátového a imunitního výboru.

Dalším kandidátem na předsedu poslaneckého klubu byl podle informací Novinek poslanec Tom Philipp.

Prezident Pavel jmenuje Výborného do čela ministerstva zemědělství ve čtvrtek v 10 hodin. Následně ho uvede do funkce premiér Petr Fiala (ODS).

Výborný bude ministrem zemědělství, potvrdil celostátní výbor KDU-ČSL

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám