Hlavní obsah

Schwarzenberg byl letecky převezen do vídeňské nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diplomat a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, jemuž prezident Petr Pavel před nedávnem propůjčil Řád bílého lva, byl letecky převezen do nemocnice ve Vídni. Schwarzenberg se od konce srpna potýká se zdravotními obtížemi, kvůli nimž byl opakovaně hospitalizován.

Foto: Petr Horník, Právo
Článek

Důvod převozu do rakouské metropole Schwarzenberg nezná. Server Expres, který o jeho přesunu do Vídně informoval, odkázal na ošetřující lékaře. Pozitivem je podle něj skutečnost, že bude mít nablízku vnoučata.

„Převezli mě letadlem, aby to bylo rychlejší, a budu tady v nemocnici,“ sdělil serveru.

Kvůli zdravotním obtížím se Schwarzenberg 28. října nezúčastnil ceremoniálu předávání státních vyznamenání. Nejvyšší tuzemský řád za něj převzal jeho syn Jan.

Pavel poprvé předal státní vyznamenání. Obdrželi je Rychetský, Mašínová, Kubišová či Bartoška

Domácí

Schwarzenberg je příslušník české větve rodu Schwarzenbergů, studoval ve Vídni, do Československa se vrátil po revoluci v roce 1989. Ihned se zapojil do veřejného života po boku prezidenta Václava Havla. V roce 2013 neúspěšně kandidoval na prezidenta proti Miloši Zemanovi.

Zdravotní komplikace bere pětaosmdesátiletý Schwarzenberg s nadhledem. Při srpnové hospitalizaci vyzdvihl kvalitu českého zdravotnictví i personálu.

Schwarzenberg je v nemocnici

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám