Hlavní obsah

Schillerová: Nejsem si vědoma, že bych řekla Hamáčkovi, že se na ČSSD vyse*eme

Novinky, ren, ber

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) řekla ve středu Novinkám, že si není vědoma toho, že by ve Sněmovně počastovala předsedu koaliční ČSSD Jana Hamáčka vulgárními slovy. Spor se týkal jednání o kompenzacích obcím za spolufinancování bonusu pro podnikatele.

Alena Schillerová ve SněmovněVideo: Novinky.cz/psp.cz

 
Článek

„Nejsem si vědoma toho, že jsem to řekla, přesto jsem se mu šla omluvit. Taková slova nejsou běžně mým slovníkem. Byla to vypjatá situace. On to přijal velice velkoryse,“ vysvětlovala Schillerová svůj úterní výrok „Příště se na vás vyse*em“ na adresu Hamáčka a ČSSD.

Příště se na vás vyse*em. Schillerová ve Sněmovně ilustrovala koaliční pohodu

Domácí

„Okamžitě jsem se mu šla omluvit, když jsem to zjistila. Nejhorší je, že já to nevím. Máme velmi korektní vztah a on mi řekl, že vůbec neví, že jsem to řekla,“ dodala ministryně na dotaz Novinek, zda si skutečně nepamatuje, že něco takového řekla.

Vulgární slova Schillerová použila v úterý během jednání schůze, když se řešily druhy usnesení, které mají kompenzovat obcím výpadek po spolufinancování kompenzačního bonusu.

Připravte kompenzace za bonus pro OSVČ a eseróčka, vyzvali poslanci vládu

Domácí

Usnesení se sešla celkem čtyři a hnutí ANO paradoxně nepodpořilo svého koaličního partnera ČSSD, ale komunisty. Na rozpravu Schillerové, Babiše, Faltýnka a Hamáčka upozornil server Blesk.

Když předseda Sněmovny Radek Vondráček představil návrh poslance ČSSD Ondřeje Veselého a nechal o jeho zařazení hlasovat, tázala se ministryně Faltýnka, kdo bod navrhuje. „Socan,“ dozvěděla se. „To tady budeme do večera,“ opáčila jasnozřivě ministryně.

Babiš se následně zeptal, proč to poslanec navrhuje, a od Faltýnka se dozvěděl: „To jsou socani, zeptejte se předsedy Hamáčka.“

Kompenzace půjde i z peněz regionů, dostanou ji i eseróčka, potvrdili poslanci

Domácí

Ten záhy dorazil a od ministryně se dočkal ironického konstatování: „Vy jste teda koaliční partner.“ Hamáček oponoval, že podle dohody měl být bod na jednání zařazen.

Ministryně podle serveru ukončila debatu slovy: „Příště se na vás vyse*em.“

Reklama

Výběr článků

Načítám