Hlavní obsah

S ODS si lidé spojují zklamání a korupci, ukázal průzkum

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Televize Prima zveřejnila v nedělní Partii průzkum, které tři věci si lidé spojují s ODS a ČSSD. U občanských demokratů je to zklamání, korupce a jméno Miroslavy Němcové, u soc. dem. je to sociální spravedlnost a jmena vůdců Sobotky a Haška.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Úřadující předseda ODS Martin Kuba a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka byli 20. října 2013 hosty nedělního diskuzního pořadu TV Prima Partie.

Článek

Úřadující předseda ODS a jednička občanských demokratů v Jihočeském kraji Martin Kuba okomentoval výzkum slovy: „Rozumím tomu, že je to účinek toho, že jsme byli ve vládě a že se nám nepodařilo zkomunikovat, co ta vláda udělala dobrého. Samozřejmě, že se ODS musela potýkat s osobními kauzami jednotlivých lidí a my jsme je zvládli. Bude na nás, abychom se s tím v budoucnu vypořádali. Je to na nás.“

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD, k tomu dodal: „Zklamání souvisí s tím, jaké sliby dávala ODS ve volbách, ODS naposledy slibovala, že nebude zvyšovat daně, ztrojnásobila DPH u potravin a léků.“ Dodal, že musel krotit volební tým, aby ČSSD nedávala nesplnitelné sliby.  „V programu jsou pouze reálné kroky, jsme v situaci, kdy ekonomika neroste, byla v recesi. Náš program odpovídá ekonomické situaci, nedáváme sliby, které bychom nemohli splnit.“

Kuba ho napadal, že po minulých volbách Sobotka přiznal, že nemůže splnit sliby, které dal, jako byli třinácté důchody z dividend ČEZ.

Sobotku potěšilo, že si lidé ČSSD spojují se sociální spravedlností. To, že si s ní spojují jména dvou jejích nejvyšších představitelů, vidí jako klad: „Jsem rád, že je s naší stranou spojováno více jmen.“ Odehrál do autu vzájemné spory. Totéž udělal Kuba s Němcovou, když řekl, že je pochopitelné, že právě její jméno si spojují s ODS, protože je ve straně dlouho.

Reklama

Výběr článků

Načítám