Hlavní obsah

Rusnok předal Sobotkovi rady, kontakt a klíč ke klenotům

Novinky, Václav Lang
Praha

Premiér úřednické vlády Jiří Rusnok předal ve středu odpoledne post předsedy vlády Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Nový premiér převzal také jeden ze sedmi klíčů od Korunní komory, v níž leží korunovační klenoty.

Sobotka poděkoval Rusnokovi za odvedenou práciVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„Měli jsme s panem premiérem krátkou schůzku, na té jsem mu především předal klíče od korunovačních klenotů,“ informoval Rusnok na tiskové konferenci. „Pak jsme krátce hovořili o některých bodech kontinuální agendy, které považuji za důležité,“ dodal.

„Přebral jsem dnes klíč v rámci tradice od místnosti, kde jsou uloženy korunovační klenoty,“ přitakal Sobotka. „Předpokládám, že byl řádně a důkladně uložen,“ upřesnil.

Rusnok prý Sobotkovi nabídl případné konzultace v prvních dnech v úřadu. „Máme na sebe spojení,“ poznamenal.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka obdržel od odcházejícího předsedy úřednické vlády Jiřího Rusnoka rady i klíče od korunovačních klenotů.

Nová vláda si podle něj vytyčila ambiciózní cíle, které by bylo dobré splnit. „Jsou to cíle, které potřebujeme, aby tato země lépe fungovala,“ prohlásil.

Nový premiér poděkoval Rusnokovi za práci, kterou jeho kabinet odvedl. „Vláda splnila mandát, který podle našeho názoru měla,“ řekl s tím, že se jednalo především o zajištění fungování státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám