Hlavní obsah

Říman popřel, že by se měl stát ministrem místo Drobila

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf premiérových poradců a předseda dozorčí rady ČEZ Martin Říman odmítl spekulace, podle nichž by mohl usednout na post ministra životního prostředí, odkud musel v prosinci kvůli korupční kauze odejít místopředseda ODS Pavel Drobil.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Martin Říman

Článek

„Je to zcela vyloučené. Nebylo mi to nabídnuto. A abych předešel nějakým spekulacím v budoucnu, tak i kdyby mi to nabídnuto bylo, tak bych to odmítl,“ řekl v neděli Právu Říman. Ten byl v minulosti ministrem dopravy v Klausově vládě a šéfem resortu průmyslu a obchodu v Topolánkově kabinetu.

Ze jmen, která se dosud objevila v médiích coby kandidáti na ministra životního prostředí, se zatím žádné nepotvrdilo. Mluvilo se například o náměstcích na ministerstvu Ivo Hlaváčovi či bývalé ministryni Fischerovy vlády Rut Bízkové, která je zatím pověřena vedením úřadu, spekulovalo se i o poslancích ODS Václavu Menclovi či Tomáši Chalupovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám