Hlavní obsah

Řidič Smetana pronikl v přestrojení do sídla ODS

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Do samotného sídla ODS v Praze na Pankráci pronikl v přestrojení řidič autobusu Roman Smetana, který se momentálně vyhýbá nástupu do vězení za maření úředního rozhodnutí. Chtěl se setkat s premiérem Petrem Nečasem, který se s ním ale po chvíli odmítl bavit.

Řidič Smetana pronikl v přestrojení do sídla ODS, setkal se s NečasemVideo: Prima FTV

 
Článek

Smetana nechtěl novinářům říci, jak přesně se do centrály ODS v pražském Polygon House dostal. "Pomohli mi přátelé. Měl jsem brýle a paruku," uvedl pouze. Na vrátnici se údajně vydával za zvukaře.

"Chtěl jsem se s panem premiérem setkat. Jsem rád, že se mi to podařilo," řekl řidič autobusu, který proslul "tykadlovou" aférou, novinářům.

S Nečasem chtěl údajně mluvit proto, že ODS po něm požaduje náhradu škody za pomalované plakáty. Smetana to označil za skandální. "Petr Nečas je vrcholným představitelem této strany, proto jsem s ním chtěl mluvit. Jsem si vědom toho, že jako politik nemůže ovlivnit rozhodnutí soudu," řekl Smetana novinářům.

Nečas měl pro Smetanu jen pár slov. "Musíte dodržovat zákony a neničit cizí majetek," řekl premiér.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Smetana měl nastoupit do věznice na konci března. Vězení se ale tehdy vyhýbal a vydal se asi o měsíc později na odborářské demonstraci v Praze. Trest mu byl v květnu přerušen, když v jeho prospěch podal stížnost ministr spravedlnosti. Nejvyšší soud ji však zamítl, a Smetana si tak musí odpykat ještě 67 dní.

Reklama

Související články

Tykadlový řidič Smetana má následovníky

Módním hitem letošní volební sezony jsou tykadla. Počin olomouckého řidiče Radima Smetany, kterého za přikreslení tykadel Ivanu Langerovi (ODS) potrestala...

Výběr článků

Načítám