Hlavní obsah

Reportér ČT Jiří Hynek zmizel z obrazovky. Televize zmiňuje i sporné chování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dlouholetý investigativní reportér České televize Jiří Hynek zmizel z televizní obrazovky. Podle televize se stahuje dočasně na vlastní žádost, mluvčí naznačila i problém s chováním.

Foto: Jakub Stadler / MAFRA, Profimedia.cz

Jiří Hynek

Článek

„Jiří Hynek požádal vedení zpravodajství České televize o neplacené volno primárně ze zdravotních důvodů. Reportér Hynek je dlouholetým a zkušeným zaměstnancem zpravodajství České televize, generální ředitel Jan Souček a ředitel zpravodajství Petr Mrzena se proto rozhodli mu vyhovět,“ uvedla pro Novinky mluvčí ČT Vendula Krejčová.

Naznačila ale, že za stažením reportéra z obrazovky mohl být i problém v jeho chování. Toto chování nicméně nespecifikovala. „Pokud došlo k jakémukoliv incidentu ze strany Jiřího Hynka, bude vedení televize samozřejmě vše adekvátně řešit a žádat vysvětlení i po Jiřím Hynkovi. Není možné tolerovat nic, co by poškodilo dobrou pověst ČT a jejího zpravodajství,“ dodala Krejčová.

Ke svému odchodu z obrazovky se vyjádřil na síti X i samotný Hynek: „Ano, je pravda, že jsem požádal o neplacené volno, a to zejména ze zdravotních a rodinných důvodů. Práce byla zejména v posledních dvou letech tak stresová a zdravotních důvodů jsem se nedokázal zbavit, že jsem z toho kruhu musel vystoupit,“ uvedl.

Hynek v poslední době působil především v domácí redakci ČT, kde se věnoval velkým byznysovým a politickým kauzám.

Štáb České televize v San Francisku přepadli ozbrojenci

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám