Hlavní obsah

Ransdorf byl už podruhé obviněn za sražení chodkyně

Právo, Radim Vaculík, Jiří Ovčáček
Praha

Pražská policie v pátek už podruhé obvinila europoslance Miloslava Ransdorfa. Je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, kde mu hrozí až roční vězení nebo peněžitý trest. Obvinění se týká dopravní nehody, kterou Ransdorf v červnu 2007 zavinil v Praze 6, kde zranil chodkyni. Právu to řekla mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Miloslav Ransdorf

Článek

"Dnešního dne byl pan Ransdorf u výslechu, kde mu bylo sděleno obvinění z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti," řekla Právu Ježková.

Ransdorf se v minulosti s poškozenou, tehdy 44letou chodkyní již dle svého tvrzení finančně vyrovnal.

O vydání Ransdorfa ke trestnímu stíhání několikrát rozhodoval Evropský parlament, ale z různých důvodů je pokaždé odložil. Naposledy rozhodoval letos v květnu, a to pozitivně.

Jednou už byla Ransdorfovi zrušena poslanecká imunita, ale kvůli loňským červnovým volbám, kde obhájil svůj mandát, bylo nutné tak učinit znovu.

Od roku 2007 Ransdorf navíc boural víckrát. Při druhé nehodě před dvěma lety opět srazil člověka na přechodu pro chodce, tentokrát se jednalo o dívku, jíž způsobil zranění hlavy.

Naposledy došlo letos 23. dubna v Praze ke střetu Ransdorfova a cizího vozidla. Při nehodě nebyly způsobeny větší škody, ale protože europoslanec řídil služební vůz, musela být přivolána policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám