Hlavní obsah

Prymula mohl projít restaurací tak maximálně do sklepa nebo do špajzu, říká probošt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrzení ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO), že se jeho středeční noční schůzka s poslancem Jaroslavem Faltýnkem (ANO) neuskutečnila v restauraci na Vyšehradě, ale že budovou pouze prošel do soukromých prostor vyšehradské kapituly, rozporoval probošt kapituly Aleš Opatrný.

Vyjádření probošta vyšehradské kapituly Aleše Opatrného k tvrzení PrymulyVideo: Novinky

 
Článek

Schůzka proběhla v budově, kde je restaurace Rio’s. Majitelem objektu je Královská kolegiátní kapitula sv. Petra a Pavla na Vyšehradě, která ho pronajímá společnosti MIDI, s. r. o., jež restauraci provozuje.

Prymula ke středeční schůzce, která se konala v době zavřených restaurací, uvedl, že nic neporušil. Vystoupil prý z auta „a šel přes dané restaurační zařízení do soukromých prostor vyšehradské kapituly”.

„To se nedá projít do nějakého dalšího bytu, tam žádný další byt není,“ uvedl na dotaz Novinek Opatrný. „Mohl projít restaurací, abych tak řekl názorně, do sklepa, do špajzu, co já vím,“ dodal.

Pronajatá je podle něj celá budova. „Žádný další objekt tam není, vedle je zeď a trafostanice,“ doplnil.

Kapitula v pátek v prohlášení uvedla, že s ní v těchto nikdo nejednal o poskytnutí jakýchkoli prostor pro jednání představitelů státu či politiků. „Žádné vědomí jsme o schůzce neměli, protože co se děje v restauraci, do toho mi opravdu nic není,“ poznamenal Opatrný.

Že by se někdo dostal do vzdálených prostor kapituly, označil za nemožné. „Ani bych takovou noční návštěvu nečekal,“ uzavřel.

Cesta Romana Prymuly na VyšehraděVideo: Novinky

Foto: Profimedia.cz/Blesk

Roman Prymula vychází z restaurace Rio, která měla být podle vládních nařízení zavřená.

.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám