Hlavní obsah

„Propaganda a chucpe.“ Vondráček kritizoval chystanou vládní plakátovou kampaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda opozičního hnutí ANO Radek Vondráček v neděli zkritizoval chystanou kampaň ministerstva vnitra za 42 milionů korun, na niž ve čtvrtek upozornilo Právo, jejímž úkolem je upozornit na kroky vlády. Podle něj jde o „vládní propagandu“ a ANO ji bude chtít řešit ve Sněmovně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Radek Vondráček (ANO)

Článek

„Pro mě je chucpe, že si za naše peníze dělá koalice kampaň,“ prohlásil v nedělní Partii na CNN Prima News Vondráček. Vyzval zároveň svého protivníka v debatě, ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (STAN), aby kabinet kampaň odvolal.

„Teď před volbami nevidím důvod, proč utrácet miliony. Pro mě je to vládní propaganda. Zrušte to, jestli ten bod nezařadíte, tak budeme trvat na mimořádné schůzi,“ upozornil místopředseda hnutí.

Dvořák chystanou kampaň, která má podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) poukazovat na kroky celé vlády, hájil. „Nemám pocit, že to je propagační kampaň vlády. Poskytuje informace, které řada občanů nemá. Nebude tam žádné logo strany, fotka se zvířátky,“ oponoval Dvořák, který dodal, že této kritice nerozumí, jelikož vládě byla vytýkána špatná komunikace a kampaň má zlepšit informovanost.

Rakušan: Kampaň nesouvisí s volbami

Velká plakátová kampaň má běžet od září déle než rok, k vidění by sdělení měla být ve vlacích, ale i na billboardech ve městech a obcích. Kampaň skončí až po krajských a evropských volbách, které se budou konat v příštím roce. Rakušan již odmítl, že by spuštění kampaně souviselo s volbami, jde podle něj o dlouhodobý záměr.

Podle Vondráčka by kroky kabinetu měli občanům vysvětlovat členové vlády, včetně premiéra Petra Fialy (ODS), nikoliv to činit touto cestou za peníze daňových poplatníků.

Vnitro rozjede velkou vládní plakátovou kampaň za 40 milionů. Potrvá celý rok až do voleb

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám