Hlavní obsah

Projev dítěte, jemuž rozkopali hračky. Jenom plivá kolem sebe. Koalice glosuje Babišův projev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš hodinu a půl kritizoval vládu premiéra Petra Fialy (ODS), která ve středu předstoupila před Sněmovnu s žádostí o vyslovení důvěry. Projev, v němž vládu kritizoval prakticky za veškeré počínání a naopak vyzdvihoval práci svého kabinetu, připadal koaličním poslancům jako projev dadaismu či malého dítěte, jemuž rozkopali hračky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sněmovna jednala o vyslovení důvěry vládě Petra Fialy. U řečnického pultíku Andrej Babiš (ANO).

Článek

„Expremiér Babiš se při svém projevu chová jako malé děcko, kterému rozkopali hračky. Jenom plivá kolem sebe,“ okomentoval Babišovo vystoupení místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS).

„Ale rozumím tomu, že je složité se vypořádat s koncem své vlády a zároveň s extrémním nárůstem dluhu, inflací a neřešenými penzemi, které tu po jeho vládě všichni zdědíme,“ dodal na vysvětlenou k výrokům Babiše, který opakoval své oblíbené tvrzení o tuzemském státním dluhu, který patří k nejnižším v EU, a obhajoval skokový růst rozpočtových deficitů.

Ministra dopravy Martina Kupku (ODS) zaujala schopnost bývalého premiéra přiřknout nynějšímu kabinetu prakticky cokoliv.

„Tak nám Andrej Babiš ve Sněmovně nakládá: Za všechno můžete, za brambory, za řepku, za ČEZ, za ČNB. Lidi si rádi koupí státní dluh, který jsme nadělali,“ podivil se na Twitteru.

„Tohle a další perly dělají z vystoupení pana expremiéra čisté umění dada,“ shrnul Kupka Babišovo sáhodlouhé vystoupení, v němž nynější vládní strany obviňoval z demagogie. „Díky naší práci máte na čem stavět,“ tvrdil Babiš, který ukončil svůj projev zhruba po hodině a půl a dočkal se za něj dlouhého potlesku od poslanců ANO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám