Hlavní obsah

„Proč olizujete zlatokopky?“ Babiš si neodpustil osobní výpad na ministra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co expremiér Andrej Babiš (ANO) strávil letní měsíce v „kampaňovém“ karavanu, dorazil po delší odmlce do Sněmovny. Na jednání o nedůvěře vlády obsáhle řečnil v pátek již po druhé, a po bezmála 24 hodinách nepřetržité diskuse v pátek vytáhl na ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku (KDU-ČSL) jeho údajnou návštěvu diskotéky. Podle jeho informací měl „olizovat“ zlatokopky.

Babišův projev k Marianu JurečkoviVideo: psp.cz

 
Článek

„Všichni nás tady moralizujete,“ rozčiloval se Babiš na plénu. Shrnoval tak dlouhou sněmovní rozpravu, ve které se koaliční zástupci vrátili například ke kauze Čapí hnízdo.

Vláda má stále důvěru

Domácí

„Vrchol vaší kariéry, pane ministře, je, jak jste se rozvášnil na diskotéce v Českých Budějovicích. Byl jste na večírku v klubu v Maxim – dle svědectví očitých svědků strávil opilý Jurečka na baru v obložení tamních klubových zlatokopek, které na veřejnosti neváhal olizovat,“ odkazoval se Babiš na příspěvek, který prý našel na Facebooku.

„Proč olizujete zlatokopky,“ tázal se od řečnického pultíku Jurečky, který seděl za jeho zády ve vládní lavici. Lidovec se rozpačitě pousmál a na kolegy nesouhlasně kroutil hlavou.

„Pravděpodobně se jedná o novou kontaktní kampaň lidovců, o které však zapomněl své kolegy ze strany informovat,“ odpověděl si Babiš obratem sám.

„Hrajete si na křesťana, máte pět dětí, a tady nás moralizujete,“ glosoval závěrem šéf ANO.

Jurečka se k výrokům na plénu blíže nevyjádřil. Uvedl, že se nechce snižovat k tomu, aby komentoval bulvár, kde se kauza již v roce 2017 objevila s odkazem na slova DJ z diskotéky.

Reklama

Výběr článků

Načítám