Hlavní obsah

Primátorským lídrem ČSSD v Praze má být Ludvík

Právo, trj
Praha

Nejvážnějším kandidátem na volebního lídra ČSSD na post pražského primátora je ředitel motolské nemocnice a dlouholetý městský zastupitel Miloslav Ludvík. Vyplynulo to z pondělního jednání pražského krajského výboru ČSSD s šéfy obvodních výborů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ředitel FN Motol Miloslav Ludvík (ČSSD)

Článek

Ti zvažovali ještě jméno náměstkyně ministra zdravotnictví a zastupitelky Lenky Tesky Arnoštové a exministra a zastupitele Karla Březiny.

„Velmi silně zazněl názor, aby se lídrem stal Miloslav Ludvík. Všechno k tomu směřuje,“ řekl Právu šéf zastupitelů ČSSD Miroslav Poche, který kandiduje do Evropského parlamentu.

Zaměstnance poučoval o kuliších

Poche odmítl, že by Ludvíkovu kandidaturu mohla jakkoli srážet někdejší slova o prominentních pacientech, čili kuliších. [celá zpráva]

„To, jak dlouho řídí největší fakultní nemocnici u nás, myslím 15 let, je ukázkou jeho manažerských schopností. Obstál by i v roli primátora,“ uvedl Poche. Definitivně musí kandidátku stvrdit v červnu krajská konference ČSSD.

Primátorský post bude obhajovat Tomáš Hudeček (TOP 09), v barvách hnutí ANO se pokusí vrátit exprimátor Jan Kasl, ODS podle informací Práva vybírá mezi poslancem a exprimátorem Bohuslavem Svobodou, poslankyní a starostkou Janou Černochovou a šéfem pražské stranické organizace Filipem Humplíkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám