Hlavní obsah

Prezident Pavel si oblékl zástěru, na Kroměřížsku ohýbal nábytek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zástěře a pracovních rukavicích zahájil v úterý prezident Petr Pavel dvoudenní návštěvu Zlínského kraje. Hned ráno zavítal k vyhlášenému výrobci ohýbaných židlí, do společnosti TON v Bystřici pod Hostýnem.

Prezident Petr Pavel v TON Bystřice pod Hostýnem.Video: Aleš Fuksa, Novinky

 
Článek

Značnou část jeho půlhodinového programu v této firmě jej zaměstnali profesionální nábytkáři. Ti ho hned převlékli do pracovního a chtěli po něm, ať jim pomůže ohnout zadní nohy a čelo židle, kterou v Bystřici stejným způsobem vyrábějí už sto šedesát let.

„No, není to jednoduché. A možná z toho i něco bude,“ pousmál se prezident, jakmile dokončil ohýbání zhruba dvoumetrové bukové tyče.

„Panu prezidentovi to šlo. Máme i jiné zkušenosti s jinými lidmi, co přijdou ohýbat. Jde vidět, že je zručný,“ sdělil Právu a ČTK Tomáš Neuvirt.

Očima Saši Mitrofanova: Zelinářová útočí na prezidenta

Komentáře

Z Bystřice pod Hostýnem prezident zamířil do Základní a mateřské školy v Mysločovicích na Zlínsku. Na krajském úřadě se sejde s hejtmanem Radimem Holišem (ANO), zastupiteli kraje a starosty.

Odpoledne prezident navštíví firmu Vasky ve Lhotě na Zlínsku, která vyrábí obuv. Navštíví i Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Večer bude v horském středisku Pustevny v Beskydech debatovat se starosty.

Ve středu má prezident v plánu návštěvu areálu bývalých muničních skladů ve Vlachovicích-Vrběticích na Zlínsku, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s municí. Pak se přesune na prohlídku České zbrojovky v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku.

Po obědě v Hradčovicích na Uherskohradišťsku, kde Pavel pohovoří i s výrobci tradičních řemeslných výrobků, si prezident prohlédne Ostrožskou Lhotu na Uherskohradišťsku. Obec loni ovládla celostátní kolo soutěže Vesnice roku.

V tamní základní škole se odpoledne uskuteční briefing, na který Pavel naváže debatou s občany ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.

Reklama

Související témata:
Bystřice pod Hostýnem

Výběr článků

Načítám