Hlavní obsah

Slušnost byla Vojtěchova nevýhoda, řekl Babiš

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) byl podle premiéra Andreje Babiše (ANO) slušným, poctivým a pracovitým ministrem, od kterého by si měli brát ostatní příklad. Byla to ale pro něho nevýhoda, jelikož se nedokázal bránit. Premiér na pondělní tiskové konferenci také uvedl, že je mu to líto, jelikož byl Vojtěch oblíbeným ministrem.

Andrej Babiš o bývalém ministru VojtěchoviVideo: ČTK

 
Článek

„Vojtěch je slušný, poctivý a velmi pracovitý mladý muž, který přinesl do naší politiky slušnost. Vícero z nás by si od něho mohlo vzít příklad. V naší politice to byla ale nevýhoda, byl napadán ze všech stran. Jelikož je slušný, tak se málo bránil,“ sdělil k jeho pondělní rezignaci Babiš.

Ministr zdravotnictví Vojtěch rezignoval

Domácí

Uvedl také že ho jeho odchod mrzí. „Je mi to opravdu líto. Jsem přesvědčen o tom, že to byl nejlepší ministr zdravotnictví, který resort převzal v rozkladu,“ dodal premiér.

„Moji podporu měl a má. Každý máme ale nějakou povahu. Každý nemůže pracovat pod takovým tlakem,“ přiblížil šéf vlády.

Rozhodl se už v pátek 

Vojtěch se podle něho rozhodl rezignovat již v pátek, kdy také svoje rozhodnutí Babišovi oznámil.

Ministrem zdravotnictví bude Prymula

Domácí

„Projednal jsem to následně s panem prezidentem a navrhnul jsem mu na post pana profesora Romana Prymulu,“ přiblížil šéf kabinetu. Ten přijede v pondělí na 14. hodinu do Lán za prezidentem Milošem Zemanem, který by ho měl do funkce jmenovat ještě dnes.

TK premiéra Babiše ke jmenování ministra zdravotnictvíVideo: ČTK

Prymula by měl pracovat na krizovém řízení v souvislosti s epidemií koronaviru. Věnovat by se měl například kapacitě nemocnic. „Naším cílem je nákazu zastavit. Jsem přesvědčen, že se nám to podaří,“ věří Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám