Hlavní obsah

Před pražským očkovacím centrem jsou opět fronty

V očkovacím místě na pražském Chodově, kam lidé mohou přijít bez registrace, naočkovali v pátek proti covidu-19 rekordní počet lidí a zájemci ve velkém počtu přicházejí i v sobotu. Na místě se tvoří fronty.

Fronty u očkovacího centra na ChodověVideo: Novinky

 
Článek

Podle oficiálních dat ministerstva zdravotnictví bylo v pátek naočkováno 29 836 lidí, více než dvojnásobek oproti minulému pátku. Podle zástupců Chytré karantény však bude konečné číslo ještě vyšší. „Některá centra ještě dohlašují,“ uvedli na Twitteru.

Zároveň si pochvalovali, jak „zaválela“ centra bez registrace „Praha Chodov 1267, hlavní nádraží 320, Olympia Brno 501, Ostrava Nová Karolína 345. A 13 279 nových registrací,“ dodali.

Škoda Auto: Neočkovaní mohou přijít o svou pozici

Ekonomika

Oficiální data ukazují, že většina ze zhruba 30 tisíc lidí, co se nechali v pátek očkovat, přišla pro třetí posilují dávku (17 227), která je určená zejména těm, kteří se nechali očkovat mezi prvními.

Pro druhou dávku přišlo zhruba 3,5 tisíce lidí, první dávkou se nechalo očkovat přes 9000 tisíc zájemců.

„Překvapilo nás, kolik je tu lidí,“ podivovala se v poledne nad frontou na Chodově jedna z nakupujících.

Od pondělí mohou zájemci dostávat třetí posilující dávku očkování po šesti měsících od poslední dávky. Předtím byl minimální odstup osm měsíců. Do konce října bude mít v zemi nárok na toto očkování přes milion lidí, na konci roku 3,2 milionu.

Zájem o očkování se zvyšuje. Tvoří se fronty

Domácí

Páteční zájem o očkování v centru na Chodově byl podle Chytré karantény rekordní. Vyšší zájem registrují i v očkovacím centru na pražském hlavním vlakovém nádraží.

Na Chodov chodilo v minulých dnech pro vakcínu kolem 700 lidí denně, na nádraží zhruba 190 lidí za den.

Nemocnice Bulovka, která má centrum na nádrží na starosti, informovala, že od pondělí provozní dobu rozšíří na 12 hodin denně.

Začínat bude v 07:00 a končit v 19:00, o hodinu později než dosud. IKEM, který očkuje na Chodově, od začátku týdne v centru navýší počet personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám