Hlavní obsah

Vedení Prahy podávalo tradiční rybí polévku, ve frontě se lidé poprali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na Staroměstském náměstí v Praze rozdávali představitelé magistrátu tradiční rybí polévku a houbového kubu. K charitativní akci se přidali primátor Zdeněk Hřib (Piráti), lídr Prahy sobě Jan Čižinský a předseda pražské TOP 09 Jiří Pospíšil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) rozléval s kolegy na pražském Staroměstském náměstí rybí polévku.

Článek

Před stánky s polévkou a kubou se desítky lidí začaly houfovat zhruba dvacet minut před oficiálním začátkem akce. Přišli především senioři, kteří se hlasitě dožadovali, aby se už začalo dávat. Ve frontě také jen pár minut po zahájení vznikl spor o dodržování pořadí. Po ostré slovní šarvátce následovaly i rány. „Dostala jsem ránu. Přitom jsem stála poctivě ve frontě,” řekla ČTK paní Jaroslava z Prahy.

Propukly také spory, pro koho je jídlo určené – zda výhradně po lidi bez domova, nebo pro všechny. „Dala bych to trošku stranou, aby tam přeci jenom víc šli lidi, kteří to potřebujou, než lidi, který se mají dobře. A taky bych nedávala lidem, který jsou velmi dobře oblečeni, dvojitou nebo trojitou porci,” uvedla paní Hana z Prahy.

Akce, při níž vedoucí představitelé města rozlévají klasickou rybí polévku, pořádá vedení Prahy mnoho let.

Pro kolemjdoucí z řad Pražanů, turistů i potřebných lidí bez domova, pro něž je akce určena primárně, je obvykle připraveno několik tisíc porcí.

Rozlévání polévky a rozdávání vánočního kuby bude na Staroměstském náměstí probíhat i na Štědrý den.

Praha vyznamenala režiséra Menzela i sbormistra Chválu

Kultura

Anketa

Vaříte na Vánoce rybí polévku?
Ano
41,5 %
Ne
58,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7827 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám