Hlavní obsah

Pražská ČSSD se na lídrovi neshodla, Ratha poslala do obvodů

– PRAHA
Právo, Novinky, trj,teč

Předsednictvo pražských sociálních demokratů se v pondělí neshodlo na volebním lídrovi, rozhodnout by se o tom mělo v pátek. Předsednictvo strany přitom na tento post doporučilo ministra zdravotnictví Davida Ratha.

Článek

Poslanec ČSSD a šéf Sdružení nájemníků Stanislav Křeček Právu potvrdil, že smyslem oddálení chvíle, kdy pražský výbor soc. dem. navrhne pořadí zdejší kandidátky do Sněmovny, je získání prostoru pro členskou základnu. Ministr zdravotnictví David Rath, jehož doporučilo na lídra předsednictvo strany, má zatím navštívit obvodní výbory.

Obvodní konference v době, kdy vedení soc. dem. stálo o kandidaturu vicepremiéra Martina Jahna či bývalého eurokomisaře Pavla Teličku, nominovaly v tajných volbách na jedničku své lidi. Podle Křečka to revidovat nelze. "Členská základna nemá možnost se vyjádřit," řekl Právu Křeček s tím, že od doporučení předsednictva, aby se stal lídrem Rath přišlo pouhý týden před konáním konference. Jaký obecný názor na Ratha v pražské ČSSD panuje, Křeček komentovat nechtěl.

"Chci tady pomoci panu premiérovi a jsem na to jednoznačně připraven," uvedl Rath ke své možné kandidatuře. Konstatoval, že je přesvědčen ,že bude pražská organizace při volbě lídra stát za premiérem Paroubkem. Definitivní rozhodnutí o pražské jedničce padne na sobotní krajské konferenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám