Hlavní obsah

Prázdniny jsou v Brně opět ve znamení rekonstrukcí a uzavírek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S prvním pracovním prázdninovým dnem se v centru Brna začal rozléhat ruch pneumatických kladiv a provoz tramvají v Masarykově ulici se zastavil. Nezastavil se však provoz zásobování ani doručovatelských služeb, a tak se musí řidiči a chodci ohleduplně míjet kolem oplocené stavby.

Uzavírka v Brně v Masarykově uliciVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Vzhledem k minimálnímu provozu je léto každý rok ideální dobou pro stavební práce, rekonstrukce a úpravy. Také v Brně s sebou červenec a srpen přinášejí práce na silnicích a s nimi spojená dopravní omezení. Od prvního července se například zcela uzavřela Kaštanová v úseku od křížení s D2 a Hněvkovského po Makro. Objízdná trasa vede přes Černovickou, Olomouckou a Průmyslovou. Do devátého července se tu bude opravovat vozovka.

O prázdninách se rozšířila omezení spjatá s velkým městským okruhem na Tomkově náměstí. Průjezd stavbou se zúžil do jednoho pruhu pro každý směr. Zcela se uzavřelo ústí ulic Valchařské, Dukelské a Cacovické do Tomkova náměstí. Pracuje se také na Žabovřeské, kde se nyní až do konce července jezdí v úseku Kamenomlýnský most – Bráfova v režimu jedna plus jedna.

Se snížením počtu jízdních pruhů musejí řidiči počítat do pátého srpna na Sportovní. Do konce srpna potrvají práce na Hradecké, Bohunické, Renneské třídě a Štursově. Zatímco Hradecká bude průjezdná, byť jen zčásti, Bohunickou řidiči neprojedou vůbec. Objízdnou trasu budou muset zvolit i ti, kteří plánují projet Renneskou třídou ve směru do centra. Kvůli opravám vozovky, zastávek a chodníků je Štursova uzavřená už od pondělí 26. června. Oprava chodníků bude pokračovat i po prázdninách.

Dálnice čeká během prázdnin další porce oprav

Domácí

Uzavírkám se letos řidiči nevyhnou ani na Merhautově, kde se pracuje na prodloužení tramvajové trati na Lesnou. Krátkodobá omezení kvůli novým povrchům na Zvonařce budou i v ulicích Hněvkovského, Černovické či Lidické.

Bližší informace najdete na webu kopemezabrno.cz.

Foto: Miroslav Homola

Výměna kolejí v centru Brna v Masarykově ulici, která začala v pondělí, nejen že přerušila tramvajovou dopravu, ale poněkud i zkomplikovala nutný provoz aut a především cestu chodcům

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám