Hlavní obsah

Prahu dnes zahltí tisíce fotbalových fandů

Tisíce fanoušků fotbalových klubů italské Fiorentiny a anglického West Hamu se už od pondělka začaly sjíždět do Prahy na dnešní finále Evropské konferenční ligy na stadionu Slavie v Edenu. Zápas na stadionu může sledovat 18 tisíc diváků. Je vyprodáno a předpokládá se, že jich do Prahy dorazí mnohem více.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Fanoušci West Hamu United na Staroměstském náměstí v Praze

Článek

Na dvou místech hlavního města vznikají zóny pro fanoušky každého z klubů.

Dělníci a montéři se v úterý na Letenské pláni a na Výstavišti nezastavili. Na pláni se bouralo zázemí horolezeckých závodů, hned vedle rostl areál pro fanoušky West Hamu.

Pro příznivce italského klubu bude k dispozici spodní část Výstaviště. Situaci na obou místech také obhlížela policie a bezpečnostní agentury.

Cílem města i organizátorů je oba tábory fanoušků oddělit. Zatímco ti italští mají jezdit do Edenu vlakem z Holešovic, kam je navigují cedule, pro ­Angličany je určeno hlavně metro z Hradčanské.

Zóny pro fanoušky mají být přístupné ode dneška. Práci zkomplikovalo deštivé počasí, louže a mokrý povrch.

V okolí vršovického stadionu vznikne bezpečnostní perimetr a nebudou se v okolí konat žádné akce, aby do Prahy 10 přijížděli pouze fanoušci se vstupenkou. V několika okolních ulicích také město stanovilo dopravní omezení.

„Uvědomujeme si, že některým obyvatelům mohou přijatá opatření způsobit komplikace, a předem se za ně omlouváme. Všechny zainteresované strany se snažily, aby dopad na běžný život Pražanů byl co nejmenší. Zároveň jsme chtěli, abychom Prahu prezentovali v co nejlepším světle,“ řekl tiskový mluvčí organizačního týmu Petr Šedivý.

Jako divák byl na všech 57 velkých finále. Svůj tým tam ani jednou neviděl

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám