Hlavní obsah

Pošlete přání lidem, kterým tornádo vzalo domov

„Přeji vám krásné Vánoce a doufám, že jste na tom už dnes lépe, než když jsme stáli před vaším zničeným nebo poškozeným domem. Doufám, že je vám už líp i uvnitř, mnohokrát jsem na vás myslel, i když jsem s vámi strávil jen krátký čas.“ Tak zní jeden z mnoha vzkazů, které se nashromáždily na webu Diecézní charity Brno. Lidé zde mohou poslat vánoční přání těm, kterým na konci června tornádo zničilo domov.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kostel v Moravské Nové Vsi, která byla jednou z obcí zasažených tornádem.

Článek

Brněnská Charita v těchto dnech zprovoznila portál posliprani.cz, kam může každý napsat své přání či slova podpory pro obyvatele zasažených obcí na jihu Moravy.

„Přání před Štědrým dnem vytiskneme a lidem doručíme. Věříme, že tak pocítí podporu a to, že na ně mnoho lidí stále myslí,“ vysvětlil ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Do charitní sbírky na pomoc po tornádu přispěli lidé do prosince částkou 360 milionů korun. Už čtvrt miliardy organizace rozdělila mezi potřebné.

Moravská Nová Ves z dronu 25. 6. 2021Video: čtenář Novinek

„Speciální komise i nadále vyhodnocuje nejen míru poškození domů, ale také sociální situaci jednotlivých domácností. Další finanční podpora je směřována především k nejzranitelnějším skupinám, jako jsou senioři, matky samoživitelky, rodiny s malými dětmi nebo lidé s postižením. Lidem přímo v obcích denně pomáhají charitní koordinátoři,“ popsala mluvčí Charity Lucie Čapská.

Letecké záběry: Tornádo zpustošilo moravské obce

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám