Hlavní obsah

Poslanecká pusa. A to kampaň do eurovoleb sotva začala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kampaň do červnových evropských voleb se pomalu rozjíždí, a ani letos nebude nouze o předvolební bizáry. Poměrně uvolněnou komunikaci svých priorit v tomto týdnu zvolila lídryně kandidátky ANO Klára Dostálová, jež pusou na líčko děkuje za slova podpory a vyzdvihnutí svých kvalit své stranické kolegyni Aleně Schillerové, či kandidátka hnutí STAN Danuše Nerudová, která video následně parodovala.

Foto: Hnutí ANO

Video je součástí kampaně do voleb do Europarlamentu

Článek

Dostálová počin Nerudové následně připodobnila k představování pejska z útulku zesnulým moderátorem Zdeňkem Srstkou v pořadu Chcete mě?

Dostálová si v případě zvolení do Evropského parlamentu vytkla za cíl bojovat proti migraci, Green Dealu, který nazývá „zeleným šílenstvím“, a zasazovat se o zachování práva veta. Voličům to slíbila v poměrně uvolněně pojatém, pro některé až bizarním videu zveřejněném na sociálních sítích v pondělí. Společně s ní voliče zve k červnovým evropským volbám i místopředsedkyně ANO Alena Schillerová.

Právě ta Dostálovou představí divákům s tím, že pro ně má lídryně kandidátky ANO do europarlamentu důležité sdělení. „Kláru mám hrozně ráda, nesmírně jí věřím a v Česku, věřte nám, bude hodně a hodně chybět, ale holt do Evropy musíme poslat toho nejlepšího z nás,“ žádá na videu Schillerová o hlasy pro Dostálovou, která jí odvětí, že ji má taky moc ráda, načež jí dá pusu na líčko.

Familiární video nenechalo chladnou někdejší neúspěšnou prezidentskou kandidátku Danuši Nerudovou, která společně s exposlancem Janem Farským povede do eurovoleb hnutí STAN. Ta jej zparodovala.

„Nepodařilo se mi sehnat druhou blondýnu, která by se mnou zahrála tento sketch, a oblékat Jana Farského do paruky by mi asi neprošlo, tak jsem se musela rozdvojit,“ uvedla Nerudová krátké video, které zároveň využila taktéž k představení svých priorit v EP a kritice politiky hnutí ANO.

Tím však bizarní soutěžení neskončilo. Dostálová si totiž následně povzdechla, že je „škoda, že už mezi námi není pan Zdeněk Srstka“. Mohl by totiž podle ní vzniknout nový díl se zesnulým moderátorem spjatým s legendárním pořadem Chcete mě?

S tím, jak se eurovolby budou blížit a kampaně se budou překlápět do horké fáze, lze očekávat, že podobných počinů bude přibývat.

Volby do Evropského parlamentu se uskuteční ve dnech 7. a 8. června. Státy Evropské unie volí celkem 720 křesel, Česko 21 z nich.

Koalice Spolu půjde nakonec do eurovoleb společně

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám