Hlavní obsah

Poslanecká hádka o hlasování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve Sněmovně je možné takřka vše. Poslanci se v úterý sešli na mimořádné schůzi týkající se zdravotnictví. Ta však mohla skončit dříve, než začala, neboť zákonodárci neschválili její program. Koaliční poslanci ale po několik desítek minut trvajícím handrkování prosadili nové hlasování a program schválili.

Foto: Jiří Šafránek

Zahradní krmítko Biologického kroužku Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy v Přerově.

Článek

Zákonodárci jednali o čtyřech zdravotních zákonech, které však na dnešní schůzi nebudou schvalovat. Poslanci pouze předloží pozměňovací návrhy. Podle ČTK bude mít spor z úvodu jednání zřejmě dohru u mandátového a imunitního výboru. Šéf poslaneckého klubu ODS Vlastimil Tlustý obvinil vládní strany z toho, že zpochybňují i ta hlasování, která prohrála kvůli nepřítomnosti některého z jejich poslanců.

Tlustý je přesvědčen, že takový případ se stal právě při jednom z úterních hlasování, při kterém podle něj chyběl poslanec za KDU-ČSL Jiří Karas. Lidovec hlasování zpochybnil s tím, že do sálu přiběhl již v průběhu a spletl si tlačítko. Tlustý požadoval kontrolu videozáznamu, podle kterého by se jasně ukázalo, zda Karas v sále byl, či nebyl.

Výběr článků

Načítám