Hlavní obsah

Poslanci se hádali o protilátky

Právo, tin

Sněmovna se v pátek hádala hodinu kvůli tomu, zda by ČR měla uznat lidi s protilátkami po prodělání covidu jako bezinfekční.

Tereza Hyťhová (Trikolóra)

Článek

„Neexistuje jediný důvod, proč by měly být osoby s protilátkami z očkování jakkoli zvýhodňovány proti lidem, kteří mají přirozeně vytvořené protilátky po prodělané nemoci. Pokud to tak činíme, tak tyto osoby diskriminujeme,“ řekla Tereza Hyťhová z Trikolóry.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se z jednání ze závažných rodinných důvodů omluvil, v debatě jej zastoupil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) a tlumočil jeho písemné stanovisko.

Volný ve Sněmovně zdemoloval stůl předsedajícího

Domácí

V něm zopakoval, že zatím není bezpečně stanovena hladina protilátek, u níž by bylo zřejmé, že je člověk před další nákazou chráněný, a že při náhodném vyšetření protilátek není jisté, kdy nemoc proběhla a jak dlouho bude člověk ještě imunní.

V Česku se jako bezinfekční uznávají lidé, kteří covid prodělali během posledního půlroku. Vojtěch několikrát jednal o protilátkách s odborníky a uznat je zatím odmítá, nedávno k tomu zadal novou studii.

Poslanci odvolali Lipovskou z Rady ČT

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám