Hlavní obsah

Poslanci přehlasovali prezidenta, ředitelé škol musí přiznávat příjmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Poslanci v úterý schválili novelu zákona o střetu zájmů, která má usnadnit přístup veřejnosti k informacím o majetku politiků. Prezident novelu zákona vetoval minulý měsíc, předlohu označil za nesystémovou, nedomyšlenou a nepřehlednou. Ministr školství Ondřej Liška (SZ) chce pozměňovacím návrhem dosáhnout alespoň toho, aby majetková přiznání nemuseli podávat ředitelé škol.

Článek

Přestože poslanci návrh schválili v původní podobě, vyšli prezidentovi vstříc. "Jakmile bude zákon schválen, podám pozměňovací návrh na vynětí ředitelů škol z povinnosti podávat majetková přiznání," uvedl ministr školství Ondřej Liška (SZ).

Zákon o odpadech

Poslanci by mimo jiné měli v závěrečném čtení schvalovat novelu zákona o odpadech, která má ztížit krádeže kovového odpadu a jeho následný prodej ve sběrnách.

Není ale jisté, zda se k ní Sněmovna dostane, zařazena je totiž až jako devátý bod na úterním programu. Kvůli častým průtahům a procedurálním sporům je projednávání programu ve skluzu.

Novela zákona o odpadech, kterou vypracovala skupina poslanců ČSSD a KSČM, má ztížit krádeže kovů - například dopravních značek nebo poklopů od kanalizace. Vláda však s návrhem nesouhlasí, podle ní je sice záměr správný, ale špatně napsaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám