Hlavní obsah

Poslanci poprvé interpelovali premiéra Babiše. Ptali se i na Mynáře a Nejedlého

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v roli předsedy vlády zažil ve čtvrtek Andrej Babiš (ANO) interpelace. Poslankyně Věra Kovářová (STAN) se ho například ptala, proč radí prezidentu Miloši Zemanovi, aby se zbavil svých spolupracovníků, až nyní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš ve Sněmovně (ilustrační snímek).

Článek

Kovářová svoji interpelaci nazvala: Ostuda na Hradě – co s ní. Babiše se tázala na hradního kancléře Vratislava Mynáře a Zemanova poradce Martina Nejedlého. Babiš nedávno řekl, že prezident by se měl svých spolupracovníků zbavit. [celá zpráva]

„Proč dáváte Zemanovi tyto rady až teď po pěti letech, co pánové strávili na Hradě? Tyto rady mi přijdou nedůvěryhodné. Co jste dělal v roce 2014 jako člen vlády, aby nám pánové Mynář a Nejedlý nedělali ostudu?“ tázala se Kovářová.

Babiš jí na to odvětil, že nerozhoduje o personálu na Hradě. „Radil jsem panu prezidentovi, co má udělat, aby vyhrál druhé kolo,“ vysvětloval premiér.

Zemana se také zastal, když řekl, že není pravda, že by byl proruský nebo pročínský. „Pan prezident bojuje za zájmy českých podnikatelů i v Rusku, i v Číně. V Rusku řešil průšvihy vašich vlád, zlodějiny. Buďte rádi, že tam byl,“ prohlásil Babiš.

Další z interpelací, které na premiéra mířily, se týkaly například afrického moru prasat či žádosti čínských křesťanů o azyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám