Hlavní obsah

Poslanci nepřehlasovali dvě veta Senátu, neprošly sankce pro podnikatele

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sněmovna v úterý nepřehlasovala dvě veta Senátu. Vláda nenašla dost hlasů pro svou novelu, podle níž by podnikatelům a firmám hrozily až třímilionové sankce za porušování omezení vydaných podle krizového zákona.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Neprošel ale ani poslanecký návrh zákona, díky kterému by mohla Správa státních hmotných rezerv (SSHR) nakupovat ochranné pomůcky bez tendru.

Pro vládní návrh zákona, který upravoval pokuty pro podnikatele, hlasovalo 79 poslanců, aby Sněmovna ale přehlasovala Senát potřebovala by 101 hlasů.

Vystrčil dráždí poslance korespondenční volbou

Domácí

Zdržela se část poslanců z KSČM, která před časem přestala menšinovou vládu premiéra Andreje Babiše (ANO) tolerovat, ale i někteří poslanci z hnutí ANO či sociální demokrat Ondřej Veselý.

Pro zákon, který upravoval nákupy organizovanými SSHR, hlasovalo 87 poslanců, opět bylo pro přehlasování veta horní komory nutných 101 hlasů.

Poslanecká sněmovna: Jak funguje dolní komora Parlamentu České republiky

Parlamentní volby

U hlasování o poslanecké novele z pera poslanců z hnutí ANO, ČSSD a KSČM, se zdržela část komunistů a někteří poslanci hnutí ANO. Další poslanci byli omluveni, nebo se k hlasování nepřihlásili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám