Hlavní obsah

Polské rodiče, kteří nechali synům vzkaz a zmizeli, našli policisté v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohřešovaný polský manželský pár z varšavské čtvrti Mokotow, který doma zanechal vzkaz nezletilým synům a zmizel, se podařilo vypátrat. Varšavští policisté zjistili místo pobytu manželů v Praze, úkony s nimi v úterý provedli čeští policisté, informovala ve středu polská zpravodajská televize TVN 24. Polské úřady zvažují další kroky, pár nebyl zadržen.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Naši policisté pohovořili s manžely, příslušná dokumentace bude předána prokuratuře a soudu. Po vyhodnocení budou podniknuty další kroky,“ uvedl mluvčí velitele varšavské policie Sylwester Marczak.

Dodal, že prioritou je zájem nezletilých dětí, a proto se policie zdrží dalšího vyjádření.

Případ vyvolal v polských médiích velký rozruch. Po manželích, kteří odešli ze svého varšavského bytu v noci na 21. května, se pátralo i na Slovensku.

Podle mluvčího se případem zabývali policisté, kteří se obvykle věnují „především pátrání po pachatelích nejzávažnějších zločinů“.

V sobotu se tito varšavští policisté vypravili do Prahy, kde zjistili místo pobytu hledaného páru. „Úkony s manžely v úterý provedli čeští policisté,“ řekl mluvčí. Dodal, že pár nebyl zadržen, protože šlo o nalezení pohřešovaných osob, a ne o pátrání po pachatelích zločinu.

„Kluci, jste šikovní. V životě si poradíte. Jsme na vás pyšní,“ napsali Aneta a Adam Jaglovi svým synům, kterým je 14 a 17 let.

Jejich příbuzní o věci hned 21. května informovali policii. Ale manželé se od té doby neozvali. Podle médií byli spatřeni v jedné z horských chat na polské straně Tater a později na Slovensku.

Policie je zatím z ničeho neobvinila. Není však vyloučené, že se mohli dopustit trestného činu, když nechali bez péče syna mladšího 15 let. Za to v Polsku podle portálu Onet.pl hrozí až tři roky odnětí svobody.

Jste šikovní, v životě si poradíte, napsali rodiče v Polsku dětem a zmizeli v horách

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám