Hlavní obsah

Policista a závodník před soudem kvůli anabolikům. Udala ho vlastní žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželské spory a údajně snaha jeho ženy zničit mu život dovedly českého motocyklového závodníka a zároveň pražského policistu Aleše Nechvátala (41) až před soud. Ve středu usedl na lavici obžalovaných kvůli držení zakázaných anabolik.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aleš Nechvátal ve středu před soudem

Článek

Za výrobu a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem mu hrozí až roční vězení. Také může přijít o práci u policie. Proto se ještě před zahájením líčení snažil s obhájcem navrhnout soudkyni z Prahy 4 Janě Petrákové, aby případ předala z trestního pouze do kázeňského řízení. Ta ale nařídila kauzu projednat.

Státní zástupce klade Nechvátalovi za vinu, že zakázané látky měl doma i u sebe v práci ve služebně. „Bylo zajištěno celkem šest skleněných ampulí s čirou tekutinou, tři skleněné ampule s více než stovkou tablet a několik desítek použitých injekčních stříkaček,“ upřesnila už dříve Právu mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivana Nguyenová.

U středečního jednání vyšlo najevo, že na to, že by Nechvátal mohl mít steroidy u sebe, upozornila inspekci právě jeho manželka. Podala na něj loni trestní oznámení a rovnou k němu přidala i fotografie zakázaných látek pořízené u nich doma v Ledči nad Sázavou v ložnici. „Nevím, kde se tam vzaly,“ bránil se ve středu před soudem Nechvátal.

Policistovi kvůli steroidům hrozí soud

Krimi

Někdo mu to prý podstrčil

Pro toho si inspektoři přišli loni 27. května rovnou před policejní služebnu na pražském Jižním Městě, kde Nechvátal slouží jako inspektor a praporčík. Při následné prohlídce u něj v batohu našli několik skleněných ampulí, doma pak další látky ve skrýši v podobě plastové krabice od legálního doplňkového prostředku na cvičení. Část z nich byla schovaná také v ponožce.

Nechvátal ve středu tvrdil, že nikdy steroidy nebral. „Cítím se být nevinen,“ uvedl. Naznačil, že anabolika nalezená při zatčení v jeho batohu mu tam podstrčila právě manželka.

„Pravděpodobně mi tam ty věci musel někdo dát. Nechci nikoho obviňovat, ale měl jsem už několik let velké problémy s manželkou,“ nastínil obžalovaný.

Dealer anabolik byl potrestán podmínkou. Začalo to z lásky ke sportu, vysvětloval

Krimi

„Nejsem si vědom, že bych něco v tom batohu měl mít, takové látky. Ani nechápu, proč bych to měl nosit do práce. Už patnáct let dělám jiný sport, kde nenavštěvuji posilovnu,“ připomněl Nechvátal, že je motocyklový závodník, dokonce někdejší mistr republiky. Jezdí silniční a přírodní okruhy, v minulosti i závodně běhal.

„Látky na podporu svalů nepotřebuju, na motorce naopak potřebuju být hubený,“ doplnil. Na otázku obhájce, kdo jiný než manželka mu mohl anabolika do batohu dát, odpověděl, že nikdo, že nikomu nikdy neublížil. Se ženou jsou prý od sebe od loňského června, ale už předtím se podle něj půl roku víceméně v domě v Ledči míjeli a nežili spolu.

„Vyhrožovala mi, že přijdu o všechno, o práci, že jsem jí zničil život a že mi ho zničí taky. Prostě mi chtěla všechno vzít,“ řekl Nechvátal s tím, že podobně se prý chovala i při rozchodu s předchozím mužem.

Jenže i v autě, s nímž přijel před zatčením do práce, našli vyšetřovatelé GIBS 48 použitých stříkaček. Nechvátal podle svých slov neví, že by tam něco takového bylo, auto mu prý půjčila matka. Co se týká stříkaček nalezených u něj doma, byly prý od vitaminů, které užíval.

Obžalovaný ve středu podotkl, že používá různé látky na dlouholeté velké bolesti zad, ale popřel, že by šlo o nalezená anabolika. Na dotaz státního zástupce připustil, že zkoušel přes internet anabolika objednat. „Něco tam proběhlo, ale nepřišlo mi nic,“ dodal policista.

Toho se ve středu zastal i přímý nadřízený šéf místního oddělení policie Martin Beneš. Poznamenal, že Nechvátal nemíval výkyvy nálad, jak o něm na inspekci tvrdila manželka s odkazem na užívání anabolik. Obžalovaného naopak označil za velmi klidného a bezproblémového kolegu, o kterého by prý nerad přišel.

Svaly a agresivita. I policisté berou anabolika, varuje GIBS

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám