Hlavní obsah

Policie žádá Sněmovnu o vydání komunistické poslankyně Nohavové

Právo, ada, nig
Aktualizováno

Do Sněmovny dorazila podle informací Práva v těchto dnech policejní žádost o vydání poslankyně Aleny Nohavové (KSČM), a to kvůli její dubnové dopravní nehodě. Žádost by měl v příštích dnech posoudit mandátový a imunitní výbor s tím, že poslanci by mohli o vydání rozhodnout ještě na zářijové schůzi.

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz

Poslankyně Alena Nohavová

Článek

„Nebudu k tomu říkat žádné podrobnosti. Nemám žádné vyjádření policie, žádný spis jsem neviděla. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění, všichni jsme odešli po svých. Problém je asi v tom, že druhá strana šla druhý den na neschopenku,“ řekla Právu poslankyně s tím, že k nehodě došlo při „plnění jejich poslaneckých povinností“. Nohavová tvrdí, že šlo o „běžnou nehodu“.

Pokud mandátový výbor dojde k závěru, že policejní žádost je oprávněná, předpokládá se, že doporučí Sněmovně její vydání k trestnímu stíhání. Ve Sněmovně přitom platí nepsané pravidlo, že poslanci obvykle obdobným žádostem vyhoví.

Nohavová Právu potvrdila, že se nehodlá skrývat za imunitu, neučinila tak prý ani na místě a s vydáním nemá žádný problém.

Jde už o druhý případ z dolní parlamentní komory, kdy policie požádala o vydání kvůli dopravní nehodě. V květnu vydali poslanci policii Stěpána Stupčuka (ČSSD), který havaroval na dálnici, přičemž odmítl dechovou zkoušku, přestože svědkové tvrdili, že byl pod vlivem alkoholu. Jeho stíhání žalobce podmíněně zastavil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám