Hlavní obsah

Policie vyšetřuje volby ve Vojkovicích

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Policie vyšetřuje průběh a výsledky voleb ve Vojkovicích na Karlovarsku. Podle informací Práva trestní oznámení podala v pondělí ráno místopředsedkyně vojkovické volební komise, která byla nominována volebním uskupením Pro děti a místní rozvoj.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Ráno přijela policie a nařídila mi, ať svolám volební komisi kvůli podanému trestnímu oznámení. Údajně měl někdo do volební urny doplnit celkem šedesát devět hlasů ve prospěch sdružení Za rozvoj Vojkovic a Jakubova,“ uvedl starosta obce Luboš Garaj.

Právě on byl lídrem zmiňovaného volebního uskupení, machinace ale vylučuje. „Nedovedu si představit, že by někdo naházel do urny navíc třetinu volebních obálek,“ podotkl s tím, že volební komise společně s policií odjela do Ostrova všechny volební materiály z Vojkovic zajistit.

„V souvislosti s volbami bylo podáno trestní oznámení z obce Vojkovice,“ potvrdil Právu mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. „Z důvodů dalšího vyšetřování ale nebude policie nyní sdělovat žádné další informace k případu,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám