Hlavní obsah

Policie nepustila do ČR auto s německým odpadem

– ÚSTÍ NAD LABEM

Policisté ve čtvrtek večer zastavili na hraničním přechodu Dolní Poustevna na Děčínsku dodávku s odpadem a poslali ji zpět do Německa. Tamní prodejce chtěl do Česka nelegálně dostat papírové krabice od zeleniny, ke kterým řidič neměl žádné dokumenty.

Článek

Pro severočeské policisty to byl za už druhý úlovek za týden. Minulý víkend zadrželi v Rumburku nákladní auto, jehož řidič tvrdil, že veze plasty. Zápach linoucí se z vozu ale prozradil, že se na korbě kamiónu skrýval komunální odpad, který policisté s celníky po zadokumentování vrátili do Německa.

Zpřísněné kontroly

Na česko-německých hranicích kontrolují severočeští policisté podezřelá auta od poloviny února. Spolupracují při tom s celníky, kteří narozdíl od policistů mohou prohlížet i zaplombované kamióny.

Ministerstvo životního prostředí požaduje, aby si německé firmy svůj nelegální odpad na své náklady odvezly zpět. Zástupci ministerstva to ve čtvrtek sdělili svým německým kolegům na jednání v Drážďanech.

Česká inspekce životního prostředí odhaduje, že na území Čech a Moravy leží asi 15 000 tun odpadů nelegálně dovezených z Německa.

Reklama

Související témata:

Související články

Celníci zostřili dohled na dovoz odpadu

Ohlášený zostřený dohled celníků nad kamióny, které by mohly dovážet hlavně z Německa a Rakouska do naší republiky nelegální odpad, přinesl hned ve středu...

Výběr článků

Načítám