Hlavní obsah

Babiš plísní Vondráčka: Návštěva u Zemana byla velká chyba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) byla návštěva šéfa Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) u prezidenta Miloše Zemana chyba. ÚVN totiž uvedla, že neměl k návštěvě povolení. V reakci na to také policie na Twitter napsala, že nebude pouštět k prezidentovi lidi, kteří nebudou mít návštěvu předem odsouhlasenou od ošetřujícího lékaře hlavy státu.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Příjezd sanitky s prezidentem Milošem Zemanem do ÚVN

Článek

"Nevnímám to vůbec dobře, je to velká chyba kolegy Vondráčka, který mě o návštěvě neinformoval," uvedl Babiš.

Co je s prezidentem Zemanem? Dusno už je i mezi Hradem a nemocnicí

Domácí

"Já bych se určitě snažil dohodnout s ošetřujícím lékařem a zeptal bych se na vhodnost takové návštěvy. Určitě bych se spojil s ředitelem nemocnice, což jsem ostatně v mém případě udělal, a pan ředitel mi sdělil, že hned, jak to bude možné, tak mi setkání s panem prezidentem umožní," dodal.

Kvůli schůzce také policie podle svého prohlášení vyhoví požadavku vedení Ústřední vojenské nemocnice. „Od tohoto okamžiku nebude ze strany ochránců (prezidenta, pozn. red.) umožněn přímý kontakt prezidenta republiky s žádnou osobou, která předem neobdržela souhlas ošetřujícího lékaře s návštěvou.”

Během setkání byl pak podle Vondráčkových slov prezident v dobré kondici i náladě a podepsal během něj i dekret ke svolání zasedání nové Sněmovny.

Nemocnice se ale proti slovům hodnotícím prezidentův zdravotní stav rázně distancovala s tím, že ten sděluje jen nejbližším osobám Miloše Zemana.

„Budu originální,“ slíbil prý Zeman Vondráčkovi

Domácí

„ÚVN se distancuje od výroků pana předsedy Radka Vondráčka, týkajících se zdravotního stavu pana prezidenta,“ reagovala mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Server Deníku N v pátek s odkazem na tři zdroje uvedl, že přednosta Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Tomáš Tyll návštěvu od prezidenta vykázal. Nepřišli totiž podle nich jen Mynář s Vondráčkem, ale také například ředitel hradního protokolu Vladimír Kruliš.

Babiš: Návštěva byla chyba

O Vondráčkově návštěvě u prezidenta prý nevěděl ani premiér Andrej Babiš (ANO). Ten to v pátek pro iDnes.cz označil za velkou chybu.

Prezident byl do nemocnice převezen v neděli, krátce po schůzce s premiérem Babišem. Hrad o jeho zdravotním stavu mlčí. Nemocnice dříve uvedla, že jeho stav je stabilizovaný. Více informací nepodala, prezident si to podle slov svého lékaře Zavorala nepřeje.

Manžel je nemocný, potřebuje nabrat síly, řekla Ivana Zemanová

Domácí

O zdravotním stavu promluvila ve čtvrtek také jeho žena Ivana Zemanová. „Ze všeho nejvíc si přeji, aby se můj manžel uzdravil,” uvedla v krátkém prohlášení a požádala o podporu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám