Hlavní obsah

„Pokud se vůbec uzdraví, bude to trvat dlouho. Má vážné problémy,“ řekla matka dívky, již roky znásilňoval otčím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Novinky v uplynulých dnech přinesly informace o těžko uvěřitelném příběhu dívky, kterou roky znásilňoval její nevlastní otec. Místo tříletého pobytu ve vězení, který lesní dělník původně dostal, mu ale odvolací Krajský soud v Brně změnil trest na podmínku i s ohledem na to, že se muž zaklínal starostí o rodinu. Jenže jak Novinky zjistily, situace v rodině je jiná, než jak ji muž prezentoval u soudu. Podle matky je navíc její dcera v péči psychiatra, musela být hospitalizována a potýká se s vážnými problémy.

Dřevorubec za znásilňování své nezletilé dcery dostal podmínkuVideo: Novinky

 
Článek

Podmínka pro muže místo tříletého vězení vyvolala vlnu nevole mezi čtenáři i odborníky. Mužovo skuhrání o tom, jak je pro něj důležité, aby měla „děcka střechu nad hlavou“, přitom u soudů není žádným originálním receptem.

V drtivé většině případů to však soudy odbydou větou: „Na to jste měl myslet, když jste páchal trestnou činnost.“

Sdílíme stejnou domácnost pouze z důvodu, že okolnosti zatím nedovolovaly, abych mohla s dětmi odejít
matka znásilňované dcery

Jenže dřevorubec, který stále žije s matkou znásilněné dívky a dalšími dětmi, soudu tvrdil, jak je teď rodina semknutá a funguje na sto procent, i když muž kvůli několika exekucím podle vlastních slov ani neví, kolik dluží.

Novinky však měly možnost komunikovat s matkou znásilněné dívky, tedy mužovou družkou. A ta věc vidí úplně jinak, což zavdává pochybnost, zda soud jen prostě nesedl muži na lep.

Dřevorubec roky znásilňoval nevlastní dceru. U soudu si přesto vyskuhral podmínku

Krimi

„Odmítám, že bychom byli semknutí a drželi spolu jako rodina. Ano, sdílíme stále stejnou domácnost, ale pouze z důvodu, že okolnosti zatím nedovolovaly, abych mohla s dětmi odejít,“ napsala žena.

„Jako rodina nefungujeme a už nikdy ani nebudeme. Vyhazovala jsem ho několikrát, bohužel marně,“ dodala.

Svědectví, které by přitom mohlo potvrdit či vyvrátit mužovu obhajobu, u soudu podle ní vůbec neměla šanci prezentovat.

Přišlo mi oficiální předvolání k okresnímu soudu, to mi bylo následně zrušeno obyčejným e-mailem
matka znásilňované dcery

„Přišlo mi oficiální předvolání k okresnímu soudu, to mi bylo následně zrušeno obyčejným e-mailem. Jediné, kde jsem byla, byl výslech, když vše začala řešit policie,“ uvedla žena.

Dalším důvodem, proč krajský soud přeměnil trest na podmínku, bylo s odkazem na znalecký posudek to, že prý opakované znásilňování nebude mít na dívku výraznější negativní dopad.

Jenže podle matky je to jinak. Dívka je totiž v péči psychiatra, musela být dokonce hospitalizována a potýká se s vážnými problémy. „Pokud se vůbec uzdraví, bude to trvat dlouho, zatím není žádný velký posun,“ dodala.

Proti zdravému rozumu. Odborníky pobouřila podmínka za znásilňování nevlastní dcery

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám