Hlavní obsah

Podzimní výlovy v Poodří vrcholí, rybáři loví Bezruče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do neděle budou rybáři z Jistebníku na Novojičínsku lovit ryby z rybníku Bezruč na okraji obce. Jde o největší chovný rybník v Poodří.

Výlov rybníku BezručVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

„Bezruč má rozlohu okolo pětasedmdesáti hektarů, jsou tady v Poodří i větší, ale nejsou chovné,“ vysvětlil Jan Stehlík, jednatel firmy Chov ryb Jistebník, která v Poodří obhospodařuje okolo 350 hektarů vodních ploch. „Teď na podzim zlovíme větší polovinu,“ nastínil.

Stehlík potvrdil, že výlov Bezruče mají naplánovaný tradičně na tři dny. „Předpokládám, že pokud to lidi nebudou odkládat na neděli po poledni, tak si myslím, že určitě nebudou o nic ochuzeni,“ poznamenal.

Kapři, štiky, sumci. Stovky lidí přišly sledovat první den výlovu rybníka Rožmberk

Domácí

I když zatím jistebničtí rybáři nevylovili ryby z největších rybníků, kromě Bezruče se jedná ještě o rybník Podhorník, Stehlík předpokládá, že nejen kaprů bude letos dost.

Foto: Právo

Výlov rybníku Bezruč

„Počasí bylo letos poměrně slušné. Bylo teplo a pro nás bylo poměrně pozitivní to, že ryba pěkně jedla. Bohužel byly i nějaké výpadky vlivem kyslíkového deficitu, kdy ryby najednou třeba čtrnáct dní nežraly, takže váhový přírůstek na průměru je menší, než jsme předpokládali, než bychom si přáli,“ popsal Stehlík.

Letošní ryby podle něj váží v průměru mezi 2,70 a 2,80 kilogramu. „Na své si přijdou všichni. Ti, co mají raději menší, i ti, co mají raději větší,“ ujistil jednatel.

Foto: Pavel Karban, Právo

Do výlovu největšího chovného rybníku v Poodří se pustili dnes časně ráno rybáři z Jistebníku. Tahat ryby z vody budou až do neděle.

Co se cen týče, rozhodli se letos rybáři z Jistebníku nechat ty z loňska. „Cena ryb zůstává tady i na sádkách, které budou otevřeny až do Vánoc. Zůstáváme na sto devíti korunách za kilo kapra,“ uvedl Stehlík.

Podívejte se na výlov rybníka Rožmberk z ptačí perspektivy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám