Hlavní obsah

Podívejte se, v jaké posteli spal v Praze Barack Obama se ženou

Novinky, Michaela Urbanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pokud někdo touží spát ve stejné posteli jako první pár USA, který o víkendu navštívil Prahu, musí počítat s tím, že za noc v hotelu Hilton zaplatí 28 tisíc korun. "Prezidentské apartmá je větší než jiné pokoje. Má 125 metrů čtverečních," řekla Alžběta Slavíková, pracovnice propagace hotelu.

Článek

Podrobnosti o pobytu manželů Obamových v Hiltonu se i nadále tají. Není ani jasné, kde Obamovi večeřeli. V zarezervovaném Sky baru to nebylo. Barack Obama ovšem využil služeb místního fitcentra a potvrdil tak svou pověst aktivního muže.

Obama je v zákulisí stejně energický jako před kamerami

Návštěva amerického prezidenta Baracka Obamy se po všech směrech vydařila. Průběh si pochvaloval i šéf hradního protokolu Jindřich Forejt. Ten měl na starosti bezproblémových chod návštěvy amerického prezidenta na Pražském hradě.

„Když vystupoval z auta na letišti, tak říkal, že děkuje za návštěvu a že doufá, že bude moci brzy zase přijet,“ řekl Forejt.

Hrad: Michelle Obamová by ráda program v Praze prodloužila

 Americký prezidentský pár si údajně na nic nestěžoval, české jídlo chutnalo, dary se líbily. Forejt také prozradil, že americký prezident svou energii před kamerami při veřejných vystoupeních nepředstírá.

„Je stejný jako před kamerami, svižný, energický, charismatický, člověk plný energie,“ řekl Forejt k tomu, jak se Obama chová v zákulisí.

Obama v České republice pobyl o víkendu zhruba 24 hodin. Organizátoři se ale na návštěvu připravovali několik týdnů, vše konzultovali s americkou stranou.

Obamová chtěla delší program prvních dam

První dáma USA Michelle prožila část nedělního dne, kdy její muž jednal na summitu EU-USA v Kongresovém paláci, ve společnosti české první dámy Livie Klausové. Po skončení programu si podle Forejta posteskla, že mohl být delší. Dámy společně navštívily koncert slepých dětí. Obamová sama si pak prošla Židovské město.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám