Hlavní obsah

Počasí nabídne příjemné teploty, koncem týdne zaprší

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nejbližších dnech bude počasí ovlivňovat chladnější severní proudění, které ve čtvrtek vystřídá tlaková výše. Ta s sebou přinese více oblačnosti a četnější přeháňky. Více srážek meteorologové očekávají rovněž o víkendu, kdy dorazí další studená fronta, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Teploty se budou pohybovat kolem 23 stupňů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatímco pondělní ráno bylo relativně chladné a například na Jizerce v Jizerských horách klesla rtuť na –0,8 stupně Celsia, přes den by mělo být převážně polojasno s teplotami mezi 21 a 25 stupni. Odpoledne se může vytvářet kupovitá oblačnost, kterou zejména v horských oblastech mohou ojediněle doprovodit přeháňky.

Velmi podobně bude i v úterý. „Převládat bude polojasno, odpoledne se bude vytvářet kupovitá oblačnost a ojediněle se na horách opět mohou vyskytovat přeháňky,” uvedla Honsová. Ranní minima klesnou na 13 až 9 stupňů, odpolední maxima vystoupají na 20 až 24 stupňů.

Polojasno s přechodně zvětšenou oblačností bude převládat též ve středu. Ráno budou teploty klesat na 11 až sedm stupňů, přes den se dostanou na 19 až 23 stupňů.

Ve čtvrtek vystřídá severní proudění teplejší vzduch od jihozápadu. Převládat bude polojasno až oblačno a přeháňky budou četnější. Ranní minima poklesnou na 12 až 8 stupňů, přes den bude nejčastěji mezi 21 a 25 stupni.

Podobný charakter bude mít počasí i v pátek, kdy se vedle přeháněk budou objevovat i bouřky. Ranní minima klesnou na 15 až 11 stupňů, odpoledne se teplota dostane na 22 až 26 stupňů.

V sobotu bude přes naše území přecházet studená fronta. Z počátku dne bude ještě převládat polojasno, posléze bude od západu přibývat oblačnosti a dostaví se přeháňky a déšť. Ráno by mělo být mezi 16 a 12 stupni, odpolední maxima mohou stoupat na 24 až 28 stupňů, na jihu Moravy před příchodem fronty až k 30 stupňům.

V neděli by již měla převládat velká oblačnost s teplotami do 24 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám