Hlavní obsah

Po slunečném víkendu přijde další zamračený a chladný týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva počasí nastavilo poněkud vlídnější tvář, po slunečném víkendu se už Češi musí připravit na další zamračený, deštivý a studený týden. Od úterý až do víkendu by mělo být na celém území oblačno až zataženo s občasným deštěm. Teploty se budou postupně snižovat a koncem týdne budou po ránu klesat až k nule.

Foto: EPA/Martin Schutt, ČTK

Článek

Příjemné počasí uplynulého víkendu má na svědomí výběžek vyššího tlaku vzduchu, který v pondělí odpoledne vystřídá slábnoucí studená fronta. Ta bude do Česka postupovat od severozápadu. Projeví se přibývající oblačností a na severu místy slabým deštěm. Pondělní teploty vystoupí ještě na 15 až 19 stupňů.

Od úterý začne počasí v České republice ovlivňovat frontální systém postupující ze Severního moře dál k jihovýchodu. Oblačnosti tak bude výrazně přibývat, bude oblačno až zataženo. V Čechách se budou vyskytovat déšť a přeháňky. Na Moravě se ještě zpočátku očekává polojasno a teploty zde vystoupí na 14 až 16 stupňů, zatímco v Čechách se budou pohybovat pouze mezi 10 až 14 stupni.

Ve středu už bude zatažená obloha nad celým územím ČR. Teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 stupni. Ve čtvrtek by měla oblačnost mírně ustoupit, teploty se očekávají v rozmezí 12 až 16 stupňů.

Na víkend se ale začne opět citelně ochlazovat, v pátek rtuť teploměru klesne na 10 až 14, v sobotu a v neděli dokonce pouze na osm až 12 stupňů s tím, že ranní teploty v neděli na některých místech ani nepřekročí bod mrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám