Hlavní obsah

Pirátské poslankyni Richterové rozbili výlohu kanceláře

První místopředsedkyni Pirátů Olze Richterové (36) někdo rozbil skleněnou výlohu její poslanecké kanceláře ve Francouzské ulici v pražských Vršovicích. Kandidátka na místopředsedkyni Sněmovny o tom ve čtvrtek informovala na Facebooku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslankyně a místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová při rozhovoru pro deník Právo

Článek

„Svou kancelář jsem vždy vnímala jako bezpečné místo pro politickou práci. Proto byl pro mě šok, když jsem našla výlohu své kanceláře rozbitou. Naštěstí jejímu úplnému vy­sklení zabránila fólie, která navíc prasklinu zvenku zakrývá, a tak zdánlivě není nic vidět. Ne však zevnitř,“ napsala ve čtvrtek Richterová.

Richterová má obavy, že nešlo o náhodu, a to prý vzhledem k častým výhrůžkám a nenávistným projevům vůči ní anebo Pirátům obecně.

„Odsuzuji případné podobné útoky, ať už by byly namířené proti komukoliv. Do demokracie nepatří. A i když třeba mohou vyvolat strach, mé přesvědčení a víru v hodnoty, které mi jsou vlastní, stejně nerozbijí,“ doplnila Richterová s tím, že se už obrátila na policii.

Policie se zatím incidentem nezabývá. „Zatím se na základě informací, které máme, nepodařilo dohledat, že bychom nějaké takové oznámení přijali,“ řekla Právu mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Piráti jsou v kleštích. Pomůže jim účast ve vládě i „trafiky“, míní politologové

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám