Hlavní obsah

Petr Bende si nepřipadá jako profesionál

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvíce hlasů dostal ve čtvrtém semifinálovém večeru SuperStar Petr Bende. Upřednostnilo ho 26 procent diváků. Bende získal zkušenosti, když se svou skupinou hrál před Čechomorem, přesto se domnívá, že mu soutěž hodně dává.

Foto: Jiří Růzha

Umíme se bavit 2018 - Lucarino Dance se zástupci Ústeckého kraje, města Libochovice a patronkou festivalu

Článek

Bende není žádný začátečník. Se svou skupinou Petr Bende Band, která působí na scéně dva roky, dokonce už hrál na turné před Čechomorem a slovenskými No Name.

"Když jsme Čechomoru a No Name poslali demosnímky, dostali jsme od nich nabídku, jestli s nimi nechceme jet na turné," prozradil Právu a turné si pochvaloval: "Zahráli jsme si před spoustou lidí a mohli jsme oslovit obecenstvo, které je v podstatě velice rozdílné, protože na Čechomor a No Name chodí různí lidé. Přijali nás skvěle a věřím, že se jim naše písničky líbily."

Skupina hraje jeho vlastní skladby. Bende o nich prozradil, že přinášejí "o směsku poprocku střihnutou jazzem, protože máme v sestavě trubku, a obohacují je moderní samply".

Účast v SuperStar přesto považuje za důležitou: "Beru to jako obrovskou zkušenost, a navíc si ve svých letech vůbec nepřipadám jako profík. Profík za hudbu bere peníze, já se snažím jezdit všude a je to většinou úplně zadarmo."

Soutěži Česko hledá SuperStar se podrobně věnuje sobotní příloha Práva Styl, kde budou otištěny i rozhovory s postupujícími i přehled dalších semifinalistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám