Hlavní obsah

Pavel: Všechny zaměstnance na Hradě nevyměním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově zvolený prezident Petr Pavel na Hradě nevymění všechny zaměstnance. Uvedl to ve středu na tiskové konferenci při návštěvě Karlovarského kraje. Ke změnám podle něj dojde na klíčových pozicích, kde byli lidé, kteří byli loajální Miloši Zemanovi i „v překračování některých pravidel“.

Nově zvolený prezident Petr Pavel k hradnímu týmuVideo: ČTK

 
Článek

„Kancelář prezidenta má 92 zaměstnanců a myslím, že není důvod uvažovat tak, že by se vyměnili všichni,“ odpověděl Pavel na tiskové konferenci na dotaz, zda někdo z aktuálních zaměstnanců Hradu po nástupu nového prezidenta vůbec zůstane.

Podle Pavla na Hradě řada lidí pracuje dlouho a představují kontinuitu. „A to odbornou, bez které se asi úplně fungovat nedá,“ zdůraznil.

Mnohé změny ale přesto zvolený prezident plánuje. „Na klíčových pozicích, na kterých byli lidé jednoznačně loajální Miloši Zemanovi, na čemž není nic špatného, ale bohužel byli loajální i v překračování některých pravidel, tak tam určitě ke změnám dojde,“ upozornil.

Pavel k pískání na hokeji: Těžko očekávat, že lidé hned uvěří, že se něco změní

Domácí

Pavel už zveřejnil jména některých lidí, které si chce na Hrad přivést. Mluvčí mu bude dělat jeho dosavadní pravá ruka Markéta Řeháková. Kancléřkou se stane Jana Vohralíková, která nahradí dosavadního vedoucího hradní kanceláře Vratislava Mynáře.

Do čela poradců se postaví Tomáš Richter, vojenskou kancelář povede Radek Hasala. Osobního tajemníka Pavlovi v době kampaně dělal Radko Hokovský, který by v podobné pozici měl působit i na Hradě.

Zahraniční odbor Pražského hradu povede po nástupu nového prezidenta klíčový český diplomat v Bruselu Jaroslav Zajíček. Ředitelem protokolu bude dosavadní český velvyslanec v Bělorusku Tomáš Pernický.

Na Pavla při hokeji ve Varech pískali

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám