Hlavní obsah

Pavel k pískání na hokeji: Těžko očekávat, že lidé hned uvěří, že se něco změní

• Aktualizováno

Těžko očekávat, že lidé hned uvěří, že by se něco mohlo změnit, komentoval ve středu zvolený prezident Petr Pavel návštěvu hokejového zápasu v Karlových Varech. Tam na něj mnozí fanoušci pískali, když symbolicky vhazoval úvodní buly. Pavel řekl, že jejich reakci chápe a že chce řešit problémy všech. „Nejde to ale ze dne na den,“ podotkl.

Petr Pavel k pískání na hokejiVideo: ČTK

 
Článek

„To, že tam nebyli všichni, kteří by jásali nad mou přítomností, je asi naprosto přirozená věc. V této zemi bylo přes 40 procent lidí, kteří volili Andreje Babiše, a pokud byli na hokeji někteří frustrovaní z toho, že jejich kandidát nevyhrál, tak jejich reakci naprosto chápu,“ řekl na tiskové konferenci na dotaz Novinek Pavel.

Komentoval tak hokejový zápas mezi Energií Karlovy Vary a pražskou Spartou, na kterém symbolicky vhazoval úvodní buly. I když mnozí fanoušci tleskali, jiní na něj začali i pískat a bučet.

„Na druhou stranu, já jsem dal jasně najevo, že to nevnímám jako prohru občanů, ale kandidáta. Kandidát prohrál, to je pravda, ale občané neprohrávají. Ti se po volební kampani vrací k normálnímu životu, stejně jako se vrací život k běžnému standardu. Dal jsem jasně najevo, že chci řešit problémy všech občanů, i těch, kteří mě nevolili,“ zdůraznil.

Na Petra Pavla v Karlových Varech pískaliVideo: Novinky

Na Pavla při hokeji ve Varech pískali

Domácí

Pavel hned po volbách slíbil, že zavítá ještě před inaugurací do tří regionů, kde lidé výrazněji podpořili jeho protikandidáta Andreje Babiše (ANO). Karlovarský je první. Mnozí lidé ale Novinkám řekli, že nevěří, že se jeho návštěvou v regionu něco změní.

„To, že jsem v tomto kraji, je konkrétním výrazem k tomu, že jim chci naslouchat. A že při první návštěvě mají pocit, že se nic nemění nebo nezmění, jim nemohu mít za zlé,“ vzkázal.

„Různí politici hovoří roky a roky o tom, že se něco změní, pohne. A pokud žádnou výraznou změnu lidé zatím neviděli, tak těžko očekávat, že hned uvěří, že teď by se něco změnit mohlo. Já udělám vše proto, abych je konkrétními kroky přesvědčil o tom, že se věci začnou měnit, ale samozřejmě to nejde za dne na den,“ dodal ještě zvolený prezident.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zvolený prezident Petr Pavel zahájil v Karlových Varech slavnostním vhozením buly zápas hokejové extraligy

Zítra bude debatovat se studenty

Ten se dopoledne setkal s představiteli Aše, se kterými řešil sociální situaci i pracovní trh ve městě. Pak se zastavil v mateřském centru v Chebu.

„Karlovarský region vidím jako region atraktivní. Když budeme schopni pohnout s jednotlivými strukturálními problémy, jako jsou místa ve školách nebo třeba zdravotnictví, ale i kultura a sport, tak má dobrou budoucnost,“ komentoval v průběhu dnes tím, že poznatky z návštěvy bude řešit s vládou.

Záznam: TK zvoleného prezidenta Petra Pavla během návštěvy Karlovarského krajeVideo: ČTK

Odpoledne Pavel navštívil Sokolov a Karlovy Vary. Setkal se s hejtmanem Karlovarského kraje Petrem Kulhánkem (KOA) i primátorkou města Andreou Pfeffer Ferklovou (ANO).

„Bude mě zajímat, co jsou podle místních největší problémy regionu, jak vnímají účinnost vládních opatření nebo jak by se dalo zabránit odcházení mladých lidí z regionu,“ komentoval svůj výjezd na Twitteru.

Ve čtvrtek se Pavel chystá debatovat se studenty na gymnáziu v Ostrově, setká se s radním pro školství i s představiteli Jáchymova.

V Karlovarském kraji zvítězil Babiš s 50,99 procenta. Z okresů bylo expremiérovi více nakloněno Chebsko a Sokolovsko, Pavel vyhrál jen na Karlovarsku. Babiš přitom během kampaně označil Karlovarský kraj jako „historicky nejhorší ve všem“.

Předchozí prezident Miloš Zeman byl na své poslední oficiální návštěvě kraje v roce 2019.

Na obchodu s Čínou není v principu nic špatného, komentoval Pavel návštěvu firmy v Chebu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám